• 17 Μαΐου 2024,

Ο Δήμος Παγγαίου αποζημιώνει πολίτη λόγω παράσυρσης αδέσποτου σκύλου

 Ο Δήμος Παγγαίου αποζημιώνει πολίτη λόγω παράσυρσης αδέσποτου σκύλου

Σε συνεδρίαση της στα μέσα Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παγγαίου έλαβε ομόφωνη απόφαση για εξωδικαστικό συμβιβασμό- αποζημίωση πολίτη (δημότη του Δήμου Παγγαίου).

Το αυτοκίνητο του οποίου υπέστη φθορές μετά από παράσυρση αδέσποτου ζώου. Λίγο νωρίτερα, δηλαδή αρχές του έτους, καταγγέλθηκε ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό. Το οποίο προς το παρόν δεν πήρε τον ίδιο δρόμο. Δηλαδή της αποζημίωσης.

Στο δεύτερο περιστατικό γυναίκα κατήγγειλε ότι οι στάθμευσε το αυτοκίνητο της έξω από φαρμακείο σε χωριό του Δήμου Παγγαίου και το αυτοκίνητο δέχτηκε επίθεση αδέσποτων σκύλων. Προκαλώντας φθορά σε ένα τουλάχιστον ελαστικό. Αυτή η υπόθεση φαίνεται να είναι σε εκκρεμότητα.

Στην αρχική, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου εξελίσσεται κανονικά για να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με συνολικό ποσό 420 ευρώ.

Στην ίδια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρεται ότι τα 170 ευρώ αφορούν αγορά ανταλλακτικών και τα 250 ευρώ την εργασία στο αυτοκίνητο. Δίδεται αναλυτική ενημέρωση σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε μέσα στο χωριό των Αμισιανών στις 25 Οκτωβρίου του 2020.

Τότε ο οδηγός του οχήματος έπεσε πάνω στο αδέσποτο σκυλί, το οποίο και τραυμάτισε. Στη συνέχεια ο πολίτης γνωστοποίησε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου. Εκεί καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων.

Λίγο αργότερα ο πολίτης επανήλθε στο Δήμο Παγγαίου ζητώντας την αποζημίωση του. Κάτι που θα γίνει με τη διαδικασία  που δρομολογήθηκε μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης