• 11 Μαΐου 2024,

Ανάμικτος απολογισμός του ταξιδιού στην Αθήνα

 Ανάμικτος απολογισμός του ταξιδιού στην Αθήνα

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε εχθές η Ευαγγελία Δρακονάκη, δημοτική σύμβουλος και στενή συνεργάτης της δημάρχου Καβάλας. Η κ. Δρακονάκη συνόδευσε την κ. Τσανάκα στο ταξίδι που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και πραγματοποίησε ραδιοφωνικό απολογισμό των επαφών επί αθηναϊκού εδάφους.

Χώρισε τη θεματολογία των επαφών και τα αποτελέσματά τους σε δύο κατηγορίες. Στα καλά νέα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και στα ουδέτερα νέα αναφορικά με τις διεκδικήσεις του δήμου Καβάλας ακινήτων του δημοσίου.

Για τη μελέτη και το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ η κ. Δρακονάκη είπε ότι ο δήμος προηγείται στη διαδικασία και θα διεκδικήσει σύντομα χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ από την περιφέρεια ΑΜΘ. Για το έργο της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δήλωσε ότι ο δήμος θα διεκδικήσει χρηματοδότηση ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο. Και για τα δύο έργα, σύντομα αναμένονται εγκριτικές αποφάσεις αναφορικά με τις περιβαλλοντικές τους αποφάσεις. Στη συνέχεια και για τα δύο έργα θα οριστικοποιηθούν οι μελέτες. Προχωρούμε γρήγορα στο θέμα των απορριμμάτων, τόνισε η κ. Δρακονάκη.

Όσο αφορά στις διεκδικήσεις το δήμου, του παλιού νοσοκομείου, του παλιού δικαστηρίου, της αποθήκης του τελωνείου στο λιμάνι, η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη εμφανίστηκε πιο συγκρατημένη. Ο πολιτικοί παράγοντες με τους οποίους συναντήθηκαν η ίδια και η δήμαρχος στη διάρκεια του ταξιδιού στην Αθήνα, τις παρέπεμψαν σε συγκεκριμένου υπαλλήλους προκειμένου να βήματα να γίνουν γρήγορα και ξεκάθαρα.

Η κ. Δρακονάκη που απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, επεσήμανε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα υπουργεία δε γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με την περιουσία του δημοσίου. Αστειευόμενη μάλιστα δήλωσε πως ακίνητα τα οποία ο δήμος Καβάλας διεκδικεί, ώρες – ώρες μοιάζουν να έχουν «ρόδες» και να μετακινούνται από υπουργείο σε υπουργείο, από εταιρεία του δημοσίου σε άλλη εταιρεία του δημοσίου.

Η κ. Δρακονάκη επανέλαβε εχθές ότι ο δήμος Καβάλας εκτός από το παλιό νοσοκομείο, το παλιό δικαστήριο και τμήμα της αποθήκης του τελωνείου ζητά από το δημόσιο να του παραχωρήσει και την παλιά μεραρχία, το ιστορικό ακίνητο που βρίσκεται απέναντι από το κτήριο του 1ου γυμνασίου.

Διαβάστε επίσης