Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από την Καβάλα στην Αθήνα

 Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από την Καβάλα στην Αθήνα

 

Στις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής λεωφορείο που ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη, περνά και από την Καβάλα προκειμένου να επιβιβάσει και να μεταφέρει στην Αθήνα αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων της ΑΜΘ. Μικρός αριθμός αναπληρωτών από την Καβάλα ταξίδεύει με το λεωφορείο προς την πρωτεύουσα ώστε στις 1:00 αύριο το μεσημέρι να παραστεί σε μεγάλη κινητοποίηση, έξω από το υπουργείο παιδείας.

Οι μόνιμοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των δημοτικών σχολείων της ΠΕ Καβάλας στηρίζουν τα αιτήματα των αναπληρωτών, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποιήσεως ώστε κάποιοι να γίνουν από αναπληρωτές μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Το βασικό επιχείρημα σχετίζεται με τις αποχωρήσεις των προηγούμενων ετών λόγω συνταξιοδοτήσεων. Αναφέρονται ακόμη και 16.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, κενά που καλύπτονται με αναπληρωτές ενώ ορισμένα εξ αυτών θα μπορούσαν να καλυφθούν με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Καβάλα έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν φυσικά αναπληρωτές. Την ερχόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει προγραμματισμένο ραντεβού με το διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκο προκειμένου να υπάρξει συνεργασία, ώστε να βρεθούν έξι ή επτά επιπλέον αίθουσες, οι οποίες το Σεπτέμβριο θα είναι απαραίτητες στα νηπιαγωγεία του δήμου Καβάλας, λόγω της αύξησης του αριθμού νηπίων και προνηπίων.

Διαβάστε επίσης