• 16 Απριλίου 2024,

Ανάρτηση του Γιάννη Εριφυλλίδη για την πτώση τοίχους στο Φρούριο

 Ανάρτηση του Γιάννη Εριφυλλίδη για την πτώση τοίχους στο Φρούριο

Το πρωί χθες ο κ. Γιάννης Εριφυλλίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Η κατάρρευση τμήματος του Φρουρίου της Καβάλας, για πολλούς λόγους, ουσιαστικούς και συμβολικούς, αποτελεί ζήτημα πιο σοβαρό και από την πτώση της γέφυρας μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ή νομικής ευθύνης.

Ο κύριος Μουριάδης, ολίγιστος και για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων, με δηλώσεις του στο ΕΝΑ Channel (δηλώσεις που και ο ίδιος αν τις ακούσει δεν θα καταλάβει τι ακριβώς είπε!) ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι γνώριζε το πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια, αλλά, χρησιμοποιώντας γελοίες δικαιολογίες, προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι για να προλάβουμε την κατάρρευση, επειδή τάχα η Δημωφέλεια δεν έχει χρήματα ή (εναλλακτικά, διαλέξτε όποια γελοία δικαιολογία θέλετε!) επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες.

Και έτσι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δήθεν δεν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η καταστροφή, έτσι προσπαθούν να γίνει η ανικανότητα κανονικότητα, λες και δεν υπάρχουν διαδικασίες για επείγουσα παρέμβαση σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Καβάλας, που το βλέπεις να καταρρέει μπροστά στα μάτια σου.

Τραγική ειρωνεία πρώτη: την ημέρα της κατάρρευσης, ο Δήμαρχος (μαζί με τον πολιτικό του μέντορα, πρώην Δήμαρχο, του οποίου επίσης το έργο στην Παναγία ισούται με ένα «εμβληματικό» μηδέν) δεξιωνόταν στην Καβάλα τον πρώην Δήμαρχο Νυρεμβέργης, μιας πόλης τα μνημεία της οποίας ανοικοδομήθηκαν πλήρως μετά την ολοκληρωτική καταστροφή από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γιατί δεν τον πήγαν και μια βόλτα στο Φρούριο για να δει τα χάλια της σημερινής Δημοτικής Αρχής; Τραγική ειρωνεία δεύτερη: την ημέρα της κατάρρευσης, η Δημωφέλεια (ναι αυτή που δεν έχει λεφτά!) ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Cosmopolis για το οποίο με μαγικό τρόπο λεφτά πάντοτε βρίσκονται. Βέβαια, διαβάζω στο δελτίο τύπου:

«Η είσοδος στις συναυλίες και τις δράσεις είναι δωρεάν. Μείνετε συντονισμένοι και προμηθευτείτε σε ευνοϊκές τιμές τα εισιτήρια ή τα πολύ-εισιτήρια για το Cosmopolis 2022» και διερωτώμαι, τελικά είναι δωρεάν ή με εισιτήριο οι φετινές συναυλίες; Αλλά πώς να περιμένεις από ανθρώπους που δεν μπορούν να συντάξουν σωστά ούτε ένα δελτίο τύπου να φροντίσουν αποτελεσματικά για τη συντήρηση των μνημείων της πόλης μας;».

Διαβάστε επίσης