Ανάσα στο Νοσοκομείο: Σημαντική μείωση των ασθενών με κορωνοϊό

 Ανάσα στο Νοσοκομείο: Σημαντική μείωση των ασθενών με κορωνοϊό

Μια ευχάριστη είδηση υπήρξε χθες για το Ν. Καβάλας, σε αυτήν την δύσκολη καθημερινότητα της πανδημίας.

Σημειώθηκε σημαντική μείωση των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στο ότι από την περασμένη Δευτέρα κάθε όμορος Νομός με το Νοσοκομείο του αναλαμβάνει πλέον τα δικά του περιστατικά.

Κατόπιν τούτου οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καβάλας από 38 την Τετάρτη μειώθηκαν στους 29 την Πέμπτη (χθες), με προοπτική κι άλλης μείωσης το επόμενο διάστημα. Σημειώνουμε ότι ασθενείς ειδικά από τη Δράμα προτιμούν το Νοσοκομείο της Καβάλας! Όταν πρέπει να απευθυνθούν σε Νοσοκομείο, πάσχοντας από covid, συχνά αποφασίζουν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο Καβάλας και όχι αυτό της Δράμας.

Η μείωση των ασθενών στο Νοσοκομείο της Καβάλας είναι μια ανάσα για το προσωπικό, το οποίο κατά γενική ομολογία είχε φθάσει στα όρια του. Προσωπικό που δεν επαρκεί αφού ειδικά στην κατηγορία νοσηλευτών- νοσηλευτριών υπάρχουν 40 και πλέον κενά. Εργαζόμενοι που αποχώρησαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Χθες η Καβάλα «φλερτάριζε» με το «βαθύ κόκκινο».

Κατηγορία στην οποία θα εντάσσονταν από την ΑΜΘ και οι Νομοί Δράμας- Ξάνθης-Έβρου. Προς το παρόν το «βαθύ κόκκινο» δεν επιφέρει νέα μέτρα, άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown. Τέλος, χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου Καβάλας έκανε 73 τεστ στον κορωνοϊό κι εντόπισε 9 νέα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης