• 3 Μαΐου 2024,

Πραγματοποιήθηκε η 4η διανομή τροφίμων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

 Πραγματοποιήθηκε η 4η διανομή τροφίμων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε χθες στην Καβάλα και στις Κρηνίδες μία ακόμη διανομή τροφίμων από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η 4η στη διάρκεια του έτους. Τα είδη που μοιράστηκαν ήταν αρκετά, κυρίως νωπά προϊόντα και πρώτη φορά και είδη καθαρισμού συμπεριλαμβανομένης σκόνης πλυντηρίου.

Αυτή προέρχονταν από δωρεά του κ. Χατζηπαυλίδη. Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδα Παππά (αρμόδιο αντιδήμαρχο) οι δωρεές του κ. Χατζηπαυλίδη υπάρχει πρόθεση του να συνεχιστούν, θα αφορούν είδη που έχουν ανάγκη οι δικαιούχοι του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η διαδικασία της διανομής έγινε χθες χωρίς προβλήματα, με τάξη και προφύλαξη από τον κορωνοϊό. Σημαντικό ρόλο κι αυτήν την φορά έπαιξαν οι εθελοντές υποστηρικτές του.

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα (χθες) πραγματοποιείται η 4η φετινή διανομή, κυρίως με νωπά προϊόντα. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι μοιράζουμε και προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα. Είναι σκόνη πλυντηρίου και χλωρίνη. Τέτοια προϊόντα δεν μοιράζουμε συχνά. Είναι δωρεά συμπολίτη μας. Με τον οποίο αναπτύξαμε επαφή και θέλει σε τακτική βάση να κάνει κάποιες δωρεές.

Πρόκειται για τον κ. Παύλο Χατζηπαυλίδη. Κάνει τέτοιες δωρεές κι αλλού. Ενδιαφερθήκαμε, ήρθαμε σε επαφή μαζί του κι έτσι δημιουργήσαμε αυτήν την σχέση.

Η οποία φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Να ξέρετε ότι όταν κάνουμε παραγγελίες υπάρχει μια μελέτη που μας δεσμεύει για τα προϊόντα του παντοπωλείου που μπορούμε να παραγγείλουμε. Υπάρχουν δε πολλοί δικαιούχοι που ζητούν κι άλλα προϊόντα, εκτός αυτών που μοιράζουμε. Ζητούν καθαριστικά κτλ.

Η δωρεά του κ. Χατζηπαυλίδη μας έλυσε τα χέρια. Το λέμε για να το ακούν κι άλλοι συμπολίτες. Όταν υπάρχει διάθεση για χορηγία, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας και την αξιοποιούμε.

Σήμερα (χθες) αποφύγαμε να μοιράσουμε τα τρόφιμα στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας για να μην αναστατώσουμε το πρόγραμμα των ομάδων, τις προπονήσεις τους κτλ. Η διανομή γίνεται με όλα τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού.

Μια ακόμη αλλαγή που αφορά τη διανομή είναι ότι 10-15 δικαιούχοι βγήκανε από τον κατάλογο μέσω της διαδικασίας επικαιροποίησης των στοιχείων τους. Αυτοί είτε βρήκαν εργασία, είτε με άλλο τρόπο αύξησαν τα εισοδήματα τους. Εμμέσως λοιπόν οι λοιποί δικαιούχοι ενισχύονται με περισσότερα τρόφιμα.

Με λίγο μεγαλύτερες ποσότητες. Θέλω να πω καλά λόγια για τους εθελοντές, χάρη στους οποίους γίνεται η διανομή. Άπαντες (εθελοντές και δικαιούχοι) φορούν μάσκες. Είπα για εθελοντές, σε αυτούς υπάρχουν τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Χωρίς τη συμβολή τους θα ήταν δύσκολη έως αδύνατη η διανομή των τροφίμων».


Στο τέλος Οκτώβρη τελείωσε η κοινή προσπάθεια του Δήμου Καβάλας και του σωματείου των Καφεζυθοπωλών για την ενίσχυση του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Μέσω συγκεκριμένου κοκτέιλ που διατίθεντο στα καταστήματα εστίασης. Θα γίνει απολογισμός και ενημέρωση ώστε το επόμενο διάστημα τα χρήματα να διατεθούν στον σύλλογο. Για τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν.

Διαβάστε επίσης