Ανδρέας Καραπιπερίδης: « Ολες οι ομάδες θέλουν προσοχή»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης: « Ολες οι ομάδες θέλουν προσοχή»

Δηλώσεις για τη νίκη με το Πευκοχώρι αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος έκανε στους 93,7 ο προπονητής της Καβάλα BC Ανδρέας Καραπιπερίδης.

Τόνισε ότι δε χρειάζεται η υποτίμηση κανενός αντιπάλου ενώ είπε ακόμη ότι η ομάδα έχει βρει ένα ικανοποιητικό ρυθμό.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Ζορίστηκε για 20-25 λεπτά η Καβάλα BC στο ματς με το Πευκοχώρι.

Απάντηση:  Σίγουρα δεν ήταν εύκολο παιχνίδι και αυτό το ξέραμε από την αρχή. Ηταν μια ομάδα που ερχόταν στην Καλαμίτσα με καλή συγκομιδή, με 3 νίκες και 1 ήττα. Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεφύγει πιο νωρίς όταν στο πρώτο ημίχρονο πήραμε μια διαφορά ασφαλείας 10 πόντων. Εκεί δεν αντιδράσαμε σωστά. Δώσαμε αέρα ξανά στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα όμως παίξαμε περισσότερο δυνατά ενώ βοήθησαν φυσικά τα σουτ που βάλαμε και ήταν καλές επιλογές. Κάπως έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Σίγουρα σε κάποια στιγμή απελευθερωθήκαμε παραπάνω. Αυτό έπρεπε να το βγάλουμε κάποια στιγμή. Σίγουρα παίξαμε και καλύτερη άμυνα.

Ηταν κάτι που δώσαμε βάση στο διάστημα που είχαμε ρεπό. Ηταν κάτι που το κάναμε και πάντα πρέπει να ξεκινάμε απ` το κομμάτι της άμυνας.

Ερώτηση: Βρίσκει η ομάδα ρυθμό;

Απάντηση: Θεωρώ ότι έχουμε βρει αρκετό ρυθμό. Παίζουμε καλό μπάσκετ. Εχουμε ανέβει και στη ψυχολογία μ` ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Αυτό που μένει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Ερώτηση: Τώρα η ομάδα κυνηγάει την πρωτιά, είναι κάτι που επηρεάζει;

Απάντηση: Είναι νωρίς. Το κυνηγάμε είναι σχετικό. Εμείς έχουμε κάνει και το ρεπό μας. Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Αυτό που προέχει είναι να βλέπουμε  κάθε παιχνίδι  π ξεχωριστά.  Να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος.

Ολες οι ομάδες θέλουν προσοχή. Λίγο έλειψε να την «πατήσουν» οι Ικαροι με μια ομάδα που είχε αρκετές απουσίες και προς το τέλος κρίθηκε το ματς με βολές. Ολες οι ομάδες θέλουν να κερδίζουν. Δε μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο.

Ερώτηση: Τώρα στην Κοζάνη με την  Ελίμεια.  

Απάντηση: Παίζουμε με μια ομάδα που έχει κάνει την πρώτη της νίκη και έχει ανεβασμένη ψυχολογία.  Παίζουν εντός έδρας και για δικούς τους λόγους θέλουν το αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι  και να  έχουμε πάθος και ενέργεια για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Ερώτηση: Για πρώτη φορά πήρε η Καβάλα BC τόσα πολλά από τον Πλιούκα; 

Απάντηση:  Πήρε ως συγκομιδή πόντων.  Σε άλλα παιχνίδια πήραμε άλλα πράγματα που πολλές φορές δεν φαίνονται στον απλό θεατή.  Απλά βρέθηκε σε μέρα όπου έβαλε αρκετά τρίποντα.

Με το Πευκοχώρι όμως πήραμε πολλά και από άλλους παίκτες όπως ο Πιεβάλιτσα και ο Καπινιάρης που επίσης μπήκε ποιο δυνατά και ποιο αποφασιστικά ο Καπινιάρης. Δεν είμαστε ομάδα που αποτελείται από έναν παίκτη.   Ο Πλιούκας είχε εξαιρετικά ποσοστά και στη Χαλκηδόνα εκτός έδρας.

 

Διαβάστε επίσης