• 18 Απριλίου 2024,

Ανδρέας Καραπιπερίδης: « Στόχος μας ο πρωταθλητισμός, έχω μόνο θετικές σκέψεις»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης:  « Στόχος μας ο πρωταθλητισμός, έχω μόνο θετικές σκέψεις»

Ο νέος  προπονητής της Καβάλα BC έκανε δηλώσεις στον Τάσο Πατσίδη το πρωί του Σαββάτου στην Ελευθερούπολη. Εκεί βρέθηκε σαν υπεύθυνος του Northbasket Player Development που έλαβε χώρα για 2 μέρες στο κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας του Δήμου Παγγαίου. Για τον ερχομό του στην Καβάλα BC ο Ανδρέας Καραπιπερίδης τόνισε ότι δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση από τη στιγμή που υπάρχει ο στόχος της ανόδου στην Α2.

Αναλυτικά η συνέντευξη του.

Ερώτηση: Επιστρέφεται μετά από αρκετά χρόνια στην Καβάλα σε μια μεταβατική περίοδο. Ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις για την Καβάλα BC;

Απάντηση: Οι σκέψεις είναι πολλές. Ολες οι σκέψεις μου είναι θετικές. Γι` αυτό το λόγο αποφάσισα να έρθω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πέρασαν περίπου 10 χρόνια από τότε που έφυγα ενώ έχω δουλέψει όλο αυτό το διάστημα σε αρκετές ομάδες της Θεσσαλονίκης.   Με προσέγγισε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ο πρόεδρος.  Από τη στιγμή που άκουσα ότι θέλουν να ξανά ανεβάσουν την ομάδα στην Α2 , δέχθηκα με πολύ χαρά αυτή την πρόκληση.

Ερώτηση: Ο στόχος είναι η άνοδος στην Α2;

Απάντηση: Ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός . Σίγουρα θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με βάση τις κινήσεις που βλέπουμε από τις αντίπαλες ομάδες.  Εμείς προετοιμαζόμαστε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ενισχύσουμε το ρόστερ στο μεγαλύτερο βαθμό. Ας μην κρυφτούμε όλη η ιστορία είναι τώρα.   Το χτίσιμο της ομάδας, τι παίκτες θα πάρεις, τι χαρακτήρα θα έχει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι να μοντάρουμε την ομάδα, αυτή θα είναι η δική μου δουλειά.

Ερώτηση: Πόσες μεταγραφές θα κάνει ακόμη η Καβάλα BC;

Απάντηση: Περίπου θα κάνουμε ακόμη 4 μεταγραφές.

Ερώτηση: Από το περσινό ρόστερ ποιοι θα μείνουν;

Απάντηση: Από το περσινό ρόστερ έχουν μείνει σίγουρα ο Σταύρος ο Κουμλέλης, ο Ετινόσα ο οποίος  θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Επέστρεψε ο Ιάσων Παντόπουλος που ήταν στο εφηβικό του Αρη. Επιστρατεύεται στο Καβαλιώτικο δυναμικό ο Δημήτρης Αθανασιάδης.  Από εκεί και πέρα έχουμε πάρει έναν πολύ αξιόλογο παιδιά με ικανότητα στο σκοράρισμα, τον Χάρη Πλιούκα. Στη θέση των ψηλών θα μας ενισχύσει και θα μας βοηθήσει ο Γρηγόρης Παππάς.

Ερώτηση: Το ρόστερ θα είναι πολύ αλλαγμένο σε σχέση με πέρσι;

Απάντηση: Θα είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι.  Θα είμαστε μια καινούρια ομάδα όπου δίνουμε σημασία στο τι χαρακτήρας θα είναι ο καθένας, προκειμένου να μπορέσει να ενσωματωθεί στο σύνολο.   Η προετοιμασία θα αρχίσει στις 21 Αυγούστου.

Ερώτηση:  Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

Απάντηση: Ο κόσμος είναι μαθημένος τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες παραστάσεις.   Εχει αποκτήσει πλέον μπασκετική παιδία.  Το πρώτο μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε το μπασκετικό κοινό. Θεωρώ ότι με την ομάδα που θα χτίσουμε όχι μόνο θα διατηρήσουμε το μπασκετικό κοινό αλλά και θα το ενισχύσουμε.  Να προτρέψουμε τον κόσμο να μας ακολουθεί ακόμη και στα εκτός έδρας».

 Για το   Northbasket Player Development που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ελευθερούπολη ο    Ανδρέας Καραπιπερίδης, ο οποίος δήλωσε:

« Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Ελευθερούπολης που μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξενούνε στο κλειστό γυμναστήριο τους.  Μας αγκάλιασαν με μεγάλη αγάπη. Είναι ένα διήμερο μεταβατικής περιόδου όπου θα δείξουμε στα παιδιά πως πρέπει να δουλεύουνε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Ετσι ώστε ο κάθε αθλητής να αναπτύξει και να βελτιώσει τις αδυναμίες που έχει σε όλα τα ατομικά χαρακτηριστικά που αφορούνε το κομμάτι του μπάσκετ. Ταυτόχρονα να βελτιωθεί και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, το οποίο είναι απαραίτητο να έχει ο αθλητής στο μέγιστο βαθμό όσον αφορά τις συνθήκες του παιχνιδιού. Θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά αυτές τις δυο μέρες στον τρόπο που πρέπει να δουλεύουνε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Ο σκοπός είναι να δείξουμε και να δώσουμε όσο γίνεται τα καλύτερα ερεθίσματα γιατί σίγουρα δε μπορούν να βελτιωθούνε μέσα σ` ένα διήμερο.  Το αντίστοιχο πρόγραμμα το δουλεύουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εδώ και 6 χρόνια στην Ελευθερούπολη και είχαμε τεράστια απήχηση. Δουλεύουνε παιδιά κάθε ηλικίας και αγόρια και κορίτσια.   Επαγγελματίες και ερασιτέχνες.  Το πρόγραμμα αφορά παιδιά για όλες τις ηλικίες και οποιονδήποτε ασχολείται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Εχουμε φέρει εδώ όλο το τιμ που όλοι οι προπονητές εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία».

 

Διαβάστε επίσης