• 26 Απριλίου 2024,

Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93, 7: « Μαχαιριά τα τρίποντα όταν αλλάξαμε τη ροή του αγώνα»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93, 7: «  Μαχαιριά τα τρίποντα όταν αλλάξαμε τη ροή του αγώνα»

Δηλώσεις για το παιχνίδι που πέρασε στην έδρα του Χαρίλαου Τρικούπη και σε αυτό που έρχεται την Κυριακή με τον Ιωνικό Νικαίας, έκανε στους 93, 7 ο προπονητής της Energean Kavala BC Ανδρέας Καραπιπερίδης. Επίσης αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του Χουχούμη αλλά και στο νέο κοινοτικό της ομάδας.   Αναλυτικά.

Για το ματς με τον Χαρίλαου Τρικούπη: « Ηταν ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δυο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους στο πρωτάθλημα.  Θέλαμε και οι δυο τη νίκη. Νομίζω ότι το παιχνίδι πήγε έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει. Εμείς πήγαμε με μια λογική να κλέψουμε το παιχνίδι.  Περάσαμε μπροστά στο σκορ στο κατάλληλο σημείο για πρώτη φορά με τρεις πόντους. Εκεί δεχθήκαμε τρία συνεχόμενα τρίποντα τα οποία ήτανε κάτω από καλή αμυντική προσαρμογή.  Το πρώτο ειδικά ήταν… μαχαιριά. Εκεί που κάναμε το κόπο να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, η ψυχολογία μας άλλαξα πάλι αμέσως. Ο αντίπαλος έβαλε τρια μεγάλα σουτ στο τέλος και κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα που για μας σίγουρα μας αδικεί. Η διαφορά είναι πλασματική. Είναι πολλοί οι 91 πόντοι που δεχθήκαμε αλλά το ματς πήγε σε πολύ υψηλά ποσοστά.  Δεν είναι δικαιολογία αυτό γιατί πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα. Δεν είχαμε τη σκληρότητα που απαιτούσα εγώ ειδικά στο διάστημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Από εκεί και πέρα βγάλαμε αντίδραση ενώ το σκορ πήγε ψηλά στο τέλος.  Μετά τα τρίποντα καταρρεύσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε σκορ»

Για το νέο κοινοτικό Ματ Γκαμπερονί: «  Είναι ένα παιδί που έχει πολύ ενέργεια. Του αρέσει πολύ να παίζει το physical game. Είναι κάτι το οποίο μας λείπει και θα μας δώσει ενέργεια και δύναμη μέσα στην ρακέτα αλλά και κάποιες παραπάνω λύσεις στο κομμάτι της επίθεσης. Ειδικά στο να βάλουμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Θα τον έχουμε την Κυριακή με τον Ιωνικό Νικαίας».

Για το ντεμπούτο του Χουχούμη: « Ο Χουχούμης με τις δυο προπονήσεις που έκανε νομίζω ότι ανταποκρίθηκε πολύ καλά.  Ηταν θετικός. Έχει να δώσει πάρα πολλά. Θέλει  χρόνο να προσαρμοστεί. Εχει διάθεση για δουλειά, του αρέσει πολύ αυτό που κάνει. Ακόμη έχει εγκλιματιστεί με τους νέους συμπαίκτες του. Απλά θέλει χρόνο».

Για το ματς της Κυριακής με τον Ιωνικό Νικαίας: «  Ο Ιωνικός έπαιξε και έχασε με μια ομάδα που έχει πολύ καλό ρόστερ. Παρόλα αυτά ο Ιωνικός έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Εχει ένα τεράστιο ρόστερ με εμπειρία, διακρίσεις και ταλέντο. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον ίδιο μας τον ευατό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε από κανέναν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Θεωρώ ότι με τις δυο προσθήκες των δυο νέων παικτών θα δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο»

Τ. Π

Διαβάστε επίσης