• 16 Απριλίου 2024,

Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7: « Ο κόσμος δείχνει ότι θέλει την ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης στους  93,7: « Ο κόσμος δείχνει ότι θέλει την ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία»

Δηλώσεις για τη νίκη της Ενωσης με το Αγρίνιο έκανε ο προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης στους 93,7. Επίσης αναφέρθηκε στη βοήθεια του κόσμου αλλά και στο ματς που έρχεται με το Αγρίνιο. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πείτε μας την άποψη σας για το ματς με την Ασπίδα Ξάνθης, η Ενωση δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι αλλά μετά πάτησε γκάζι.

Απάντηση:  Δεν κάναμε δυνατό ξεκίνημα. Δεν είχαμε ένταση και πίεση στις πρώτες πάσες   στο παιχνίδι μας.  Δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγάλει εύκολα σουτ από δημιουργία.  Είχαν μεγάλα ποσοστά ευστοχίας οι αντίπαλοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Αλλάξαμε διάθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κάναμε την ανατροπή και περάσαμε μπροστά.

Νομίζω ότι το πρόσωπο που δείξαμε στο β` μέρος σε ένταση, σε πίεση, σε διάρκεια και στην εκτέλεση, ήταν τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Το β` μέρος ήταν από τα καλύτερα της Ενωσης στο πρωτάθλημα;

Απάντηση:  Από το 20` μέχρι το 35` ήταν πολύ καλό διάστημα. Ειδικά το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν πολύ καλό σε άμυνα και επίθεση σε όλο το γήπεδο. Ανεβάσαμε την πίεση και βγάλαμε πολύ καλές φάσεις, οργανωμένες με πρωτεύον και δευτερεύον αιφνιδιασμό.  Ανεβάσαμε πολύ γρήγορα το αιφνιδιασμό μεταξύ των δυο ομάδων.

Ερώτηση: Για μια ακόμη φορά ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν σ` ένα παιχνίδι της Ενωσης.

Απάντηση: Σίγουρα ο κόσμος έχει μάθει να ζει με κάποιες μεγάλες στιγμές.  Το γεγονός ότι η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό τον οδηγεί στο να έρθει στο γήπεδο.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δείχνει ότι θέλει την ομάδα να είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία.  Η ομάδα αλλά και η πόλη ανήκουν σε μεγαλύτερη κατηγορία.  Μας εμψυχώνει, μας δίνει ώθηση και μας ανεβάζει το ρυθμό.   Νομίζω ότι νιώθουμε πολύ δυνατοί στην έδρα μας.

Ερώτηση: Τι σηματοδοτεί για το πρωτάθλημα η νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη κόντρα στους  Ικάρους Σερρών;

Απάντηση:  Αλλάζει πλέον στην πλευρά των Ικάρων Σερρών που δείχνουν ότι είναι μακριά από μας.  Βέβαια έχουν ελπίδες να διεκδικήσουν την 2η η την 3η θέση αλλά κάθε ήττα από εδώ και πέρα αποδυναμώνει κάθε ομάδα που σκέφτεται την άνοδο.

Πλησιάζουμε προς το τέλος και κάθε απώλεια μετράει.   Είναι ένα γεγονός ότι απομακρύνθηκε από μας η ομάδα των Σερρών.

Ερώτηση: Τώρα έχει η Ενωση ένα δύσκολο παιχνίδι στο Αγρίνιο, είναι και η πιο δύσκολη έδρα;

Απάντηση:  Δε νομίζω ως έδρα να είναι τόσο δύσκολη. Απλά είναι ένας ισχυρός αντίπαλος που έχει αλλάξει φιλοσοφία από τη στιγμή που άλλαξε προπονητή.

Εχει δείξει ότι στηρίζεται πολύ στην πίεση και στην άμυνα.  Εκεί είναι το δυνατό του σημείο. Θα είναι ένα πολύ καλό, δυνατό, σκληρό παιχνίδι.

Ερώτηση: Είναι ένας στόχος να φτάσει η Ενωση μέχρι τις Σέρρες χωρίς εκείνη τη μέρα να έχει το άγχος της ανόδου;

Απάντηση: Είναι πολύ μακριά η τελευταία αγωνιστική για να σκεφτούμε κάτι τέτοιο. Εμείς πάμε για να διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια.  Τώρα βλέπουμε μόνο το Αγρίνιο.

Δε μπορούμε να πούμε τι θα γίνει στις Σέρρες. Σίγουρα θέλουμε να έχουμε εξασφαλίσει το κομμάτι της ανόδου μέχρι τότε αλλά είναι πολύ μακρινό αυτό για να το συζητάμε. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και αν βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι.

Τα παιχνίδια μέχρι την Α2

Η Ενωση την Κυριακή 25 Απριλίου θα παίξει εκτός έδρας με το Αγρίνιο, την ώρα που οι Ικαροι Σερρών θα έχουν ρεπό.   Ο Χαρίλαος Τρικούπης παίζει την Κυριακή στην έδρα των Φαρσάλων.

Στις 29 Απριλίου η Ενωση υποδέχεται το Ανατόλια, την ίδια αγωνιστική ο Χαρίλαος Τρικούπης θα παίξει εντός με το Στρατώνι και οι Ικαροι Σερρών μέσα στο Πευκοχώρι στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Στη συνέχεια η Ενωση στις 6 Μαϊου θα αγωνιστεί στην έδρα των Μαχητών Δόξας Πεύκων ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης παίζει στη Χαλκηδόνα και οι Ικαροι Σερρών εντός με την Ελίμεια.

Στις 13 Μαϊου η Ενωση φιλοξενεί τον Ερμή Λαγκαδά με τον Χαρίλαο Τρικούπη να παίζει στην έδρα της Γέφυρας και τους Ικάρους Σερρών στους Τιτάνες Παλαμά. Στις 20 Μαϊου που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα η Ενωση παίζει στην έδρα των Ικάρων Σερρών ενώ η ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη θα έχει το ρεπό της.

Το Πευκοχώρι που ελπίζει ακόμη για την άνοδο έχει να παίξει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με: Ερμή Λαγκαδά(εκτός),  Ικάρους Σερρών(εντός), Φάρσαλα(εκτός), Στρατώνι(εντός) και Χαλκηδόνα(εκτός).   Είναι φανερό ότι η Ενωση έχοντας κάνει και το ρεπό της, κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Η βαθμολογία στις πρώτες θέσεις:

  1. Χαρίλαος Τρικούπης 43 (19-5)
    2. Καβάλα 42 (19-4)*
    3. Ίκαροι Σερρών 41 (17-7)
    4. Πευκοχώρι 40 (17-6)*.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης