Ανέστης Τσαβδαρίδης: «Δεν υπάρχουν αυστηρά μέτρα στα σχολεία»

 Ανέστης Τσαβδαρίδης: «Δεν υπάρχουν αυστηρά μέτρα στα σχολεία»

Ο Ανέστης Τσαβδαρίδης είναι ειδικός γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας. Το πρωί της Τετάρτης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής σχετικά με την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Περιέγραψε τα  συναισθήματα ανάμεικτα. Από τη μία –είπε- έχουμε χαρά που ξαναγυρίσαμε στα σχολεία.

Από την άλλη –συμπλήρωσε- υπάρχει αγωνία και φόβος. Ακολουθώντας τη γραμμή των συναδέλφων του συνδικαλιστών εκπαιδευτικών επανέλαβε ότι στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων δεν υπάρχουν τα αυστηρά μέτρα που θα έπρεπε.

Τα μέτρα που ισχύουν –τόνισε- δεν επαρκούν. Είπε επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεσή του η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών επανήλθαν στα σχολεία και φοιτούν κανονικά.

Ζήτησε η εκπαιδευτική κοινότητα να πιέσει για τη λήψη περαιτέρω μέτρων. Χαρακτήρισε σωστό το μέτρο του υπουργείου για προληπτικά rapid tests των εκπαιδευτικών αλλά όπως παρατήρησε η διαδικασία και δεν είναι αρκετή και δεν εξελίσσεται γρήγορα.

Για τα σχολεία του Δήμου Παγγαίου απ’ όπου προέρχεται και εργάζεται είπε ειδικότερα ότι δεν προβλέπεται να υποβληθούν σε τεστ οι καθαρίστριες και οι καθαριστές. Το ίδιο ισχύει και για τους υπεύθυνους των κυλικείων. Τόνισε ότι κανονικά θα έπρεπε να κάνουν προληπτικά τεστ και οι μαθητές και οι γονείς τους.

Σχετικά με το άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων των τάξεων και την ώρα του μαθήματος είπε ότι είναι μία οδηγία που προς το παρόν εφαρμόζεται κατά το μέτρο του δυνατού. Με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών που μέχρι και την Τρίτη ήταν ήπιες.

Άραγε –αναρωτήθηκε- αυτό το μέτρο εξασφαλίζει την υγεία μας;

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι οι βασικές ευθύνες για αυτά που δεν έγιναν στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία είναι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας.

Για αυτόν τον λόγο επέμενε στην άσκηση πίεσης προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση προκειμένου έστω και τώρα να υπάρχουν καλύτερα μέτρα για την εξασφάλιση της καλής υγείας όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση. Μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι δεν είναι σωστό να υπάρχουν τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών, τάξεις που πολλές φορές έχουν μαθητές ξεπερνούν και τους 20.

Διαβάστε επίσης