• 28 Απριλίου 2024,

Εθελοντική αιμοδοσία κάθε Τετάρτη στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης»

 Εθελοντική αιμοδοσία κάθε Τετάρτη στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης»

Ξανάρχισαν χθες οι εθελοντικές αιμοδοσίες στο κέντρο της πόλης, αποτέλεσμα καλής και πετυχημένης συνεργασίας του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Είχαν διακοπή λόγω των εορτών.

Από χθες επανήλθαν με προοπτική να γίνονται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του Διοικητηρίου (ισόγειο) «Νικόλαος Μάρτης». Είναι μια κοινή προσπάθεια δύο τοπικών φορέων ώστε να πεισθούν οι Καβαλιώτες να δώσουν αίμα αφού οι ανάγκες του Νοσοκομείου δεν σταματούν.

Σταματούν οι αφίξεις εθελοντών αιμοδοτών σε αυτό, μάλλον από φόβο λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Αφού λοιπόν οι αιμοδότες δεν ανεβαίνουν στο Νοσοκομείο, πάει το Νοσοκομείο σε αυτούς.

Το τελευταίο διάστημα του 2020 οι εθελοντικές αιμοδοσίες γίνονταν κάθε Πέμπτη στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου. Σταμάτησαν τις 15-20 μέρες των εορτών και χθες επανήλθαν. Αυτήν τη φορά στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης».

Εκεί οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες σε σχέση με τον προηγούμενο χώρο. Μεταφέρθηκαν τρεις πολυθρόνες και όλο το άλλο απαραίτητο υλικό. Οι εθελοντές αιμοδότες προσέρχονταν με ραντεβού κάθε 30 λεπτά. Η προσέλευση χθες ήταν περιορισμένη αφού ο κόσμος δεν ήξερε, δεν πρόλαβε να ενημερωθεί.

Εξ αυτού του λόγου και εν όψει της εθελοντικής αιμοδοσίας την ερχόμενη Τετάρτη (20 Γενάρη) θα γίνει προσπάθεια προβολής της δράσης.

Τη χθεσινή διαδικασία είδε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης. Με την ευκαιρία απεύθυνε πρόσκληση στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν και στους λοιπούς πολίτες που έχουν τις προϋποθέσεις να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας εξυπηρέτησε την Τρίτη την εθελοντική αιμοδοσία των αστυνομικών. Εκεί συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 40 μονάδες αίματος. Υπάρχει ικανοποίηση και από τον Σταθμό Αιμοδοσίας και από την Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων που είχε την ιδέα.

Τέλος την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου θα βρίσκεται στο Χρυσοχώρι. Θα στηρίξει εθελοντική αιμοδοσία που ετοιμάζει ο πολιτιστικός σύλλογος του ίδιου χωριού.


Εν όψει της επόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας στην Καβάλα, αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» γίνονται γνωστά τα εξής: Προκειμένου να τηρείται προγραμματισμός των προσερχομένων αιμοδοτών και να αποφεύγεται τυχόν συνωστισμός, παρακαλούμε όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν, να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στο τηλέφωνο 2513501867, προκειμένου να κλείνεται το ραντεβού για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους.

Διαβάστε επίσης