Η καταγγελία που προκάλεσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης

 Η καταγγελία που προκάλεσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε με χθεσινή του απόφαση το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη. Σύμφωνα με την οποία το πάρκινγκ της Ροδόπης είναι κλειστό και εκτός λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για αρκετές ακόμη εβδομάδες ή και μήνες. Δεδομένου του ότι δεν υπάρχει περιθώριο άλλης νομικής ενέργειας ή προσφυγής, μοναδική επιλογή του Δήμου Καβάλας είναι τώρα η αλλαγή του σχεδίου πόλης.

Αυτό μπορεί να γίνει με τον δύσκολο τρόπο, που διαρκεί καιρό. Η αυτή καθεαυτή αλλαγή του σχεδίου πόλης προκειμένου να προβλέπεται η λειτουργία υπέργειου χώρου στάθμευσης. Ή με μια πιο σύντομη διαδικασία. Προσωρινής αναστολής του σχεδίου στην ίδια περιοχή.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη είναι σωστή αφού σύμφωνα με το υφιστάμενο σχέδιο πόλης στο οικόπεδο Ροδόπη δεν μπορεί να λειτουργεί υπέργειος χώρος στάθμευσης.

Είναι φανερό ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι συνέπειες που δημιουργούνται καθώς γενικά οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Καβάλας είναι λίγες. Η δικαστική απόφαση θεωρεί ότι το παρκινγκ της Ροδόπης δεν έχει άδεια λειτουργίας κι ως εκ τούτου είναι παράνομο.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του σωματείου αυτών που λειτουργούν σε όλη τη χώρα στεγασμένα πάρκινγκ. Το ίδιο σωματείο φέρεται να έχει καταγγείλει ως παράνομα κι άλλα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Τα οποία ελέγχονται από την υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας κι εφόσον δεν έχουν άδεια λειτουργίας κινδυνεύουν!

Από την πλευρά του Δήμου Καβάλας δεν υπήρξε χθες κάποια συγκεκριμένη αντίδραση. Θυμίζουμε ότι η καταγγελία του σωματείου ειδικά για τη Ροδόπη στηρίχθηκε από την παράταξη του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν και με ποικίλους τρόπους την είχε σχεδόν υιοθετήσει.

Η έλλειψη άδειας λειτουργίας του πάρκινγκ της Ροδόπης οφείλεται στις προσπάθειες προ ετών να κατασκευαστεί στην ίδια περιοχή υπόγειο πάρκινγκ. Τότε το σχέδιο άλλαξε ώστε να το προβλέπει. Το υπόγειο πάρκινγκ δεν έγινε αλλά έμεινε χωρίς να επανέλθει στην προηγούμενη του κατάσταση το σχέδιο πόλης.

Σε γενικές γραμμές η πόλη της Καβάλας και ειδικότερα το κέντρο αυτής θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί με λιγότερες θέσεις στάθμευσης αφού για αρκετό επόμενο διάστημα «χάνονται» οι θέσεις που χρησιμοποιούνταν στο χώρο Ροδόπη.

Διαβάστε επίσης