Ανησυχία Μουριάδη επειδή η τροπολογία για τη Ροδόπη αργεί

 Ανησυχία Μουριάδη επειδή η τροπολογία για τη Ροδόπη αργεί

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην Πρωινή. Από τον σχολιασμό που έκανε στην τοπική και δημοτική επικαιρότητα ξεχωρίζει η ανησυχία του επειδή η τροπολογία για τον υπέργειο χώρο στάθμευσης Ροδόπη αργεί.

Παραπέμπει σε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά που θα γίνει αυτήν την εβδομάδα.

Οι δηλώσεις Μουριάδη

Ερ: Θέλουμε να μας δώσετε κάποια εξήγηση σχετικά με το λάθος στην αναρτημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον Βασίλη Βασιλικό. Ας αρχίσουμε απ` αυτό το περιστατικό γιατί παρεξηγήθηκαν οι της αντιπολίτευσης με αυτό το λάθος που έγινε αν και διορθώθηκε τελικά.

Απ: Κοιτάξτε ήταν δικό μου το λάθος. Δεν φταίει ούτε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ούτε ο γραμματέας ο οποίος περνάει τα πρακτικά. Είχα την εντύπωση ότι αυτό που συζητήσαμε οι αρχηγοί των παρατάξεων ήταν αυτό, ότι δεν τίθεται θέμα ονοματοδοσίας και ότι καταδικάζουμε κτλ.

Απ` ότι αποδείχθηκε τελικά δεν ήταν το θέμα αυτό που συζητήσαμε. Οπότε κατεβάσαμε την ανάρτηση.  Ήταν δικό μου το λάθος, δεν ήταν κανενός άλλου και για αυτό μόλις η κ. Τσανάκα μου είπε ότι ξέρεις δεν είπαμε αυτά κτλ, το κατεβάσαμε αμέσως.

Ερ: Εξακολουθεί να υπάρχει θέμα για την ονοματοδοσία; Η νομική υπηρεσία γνωμοδότησε διαφορετικά.

Απ: Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει αυτή τη στιγμή όλο αυτό που γίνεται με την παράταξη της κ. Τσανάκα, με τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα και λογικό είναι ότι δεν θέλαμε να υπάρχει στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αυτό το γεγονός.

Ερ: Πάμε σε ένα θέμα που ανέκυψε, η συνεργασία η δική σας με τον Γιάννη Προμούσα.  Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.

Απ: Ο κ. Προμούσας όπως ξέρετε έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της κ. Τσανάκα διότι υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις μέσα στην παράταξη της κ. Τσανάκα  με τα οποία δεν συμφωνούσε.

Είπα λοιπόν να συναντηθούμε, να μιλήσουμε , ούτως ή άλλως ο κ. Προμούσας είναι ένας άνθρωπος τον οποίον εγώ εκτιμούσα και εκτιμώ πάρα πολύ και για το ήθος του, τη δραστηριότητα του, την προσφορά του στην κοινωνία της Καβάλας αλλά και για τις γνώσεις του πάνω σε θέματα οικονομικών.

Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε την Τετάρτη, συζητήσαμε για δυο μέρες συνεχόμενες και αποφασίσαμε τελικά να συνεργαστούμε. Του έκανα την πρόταση να αναλάβει Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών γιατί όπως ξέρετε δεν είχα Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών και ασκούσα εγώ τα χρέη του Αντιδημάρχου.

Ερ: Πολλοί λένε ότι για αυτό το λόγο δεν είχατε. Περιμένατε τον Γιάννη Προμούσα.

Απ: Όχι. Αυτά είναι φαντασίες. Από την αρχή όταν αναλάβαμε τη διοίκηση ήξερα εγώ τι θα κάνει ο κ. Προμούσας; Γίνεται αυτή η συνεργασία αλλά διατηρεί την ανεξαρτησία του δηλαδή αυτό που μου ζήτησε ο ίδιος.

Όταν έχει διαφορετικές απόψεις θα μπορεί να τις εκφράζει. Φυσικά έχει τις δικές του απόψεις τις οποίες όταν είναι αντίθετες  με τις αποφάσεις της δημοτικής παράταξης φυσικά θα μπορεί να έχει διαφορετική άποψη.

Ερ: Βλέπετε όμως ότι η παράταξη της κ. Τσανάκα χολώθηκε με αυτή τη συνεργασία και τώρα λέει ότι μπορεί να μην έρθει στη συνάντηση για τον εκλογικό νόμο (σ.σ. όπως τελικά έγινε).

Απ: Δεν ξέρω, τι να σας πω. Είναι θέμα της κ. Τσανάκα και της ομάδας της.  Αν νομίζει ότι δεν πρέπει να συζητάμε για ότι έγινε με έναν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο άσχετα αν ήταν στην παράταξη της κ. Τσανάκα, πρέπει να καθίσει στη γωνία σαν τα μικρά παιδιά και να πει δεν μεν παίζεται και άρα εγώ δεν έρχομαι, με συγχωρείτε πολύ αλλά δεν είναι σοβαρό.

Ερ: Εσείς βέβαια πρέπει να πείσετε τους συνομιλητές σας, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι θέλετε να συνεργαστείτε όχι μόνο στη θεωρία, όχι μόνο στο Βασιλικό αλλά να υπάρχει ένα ευρύ πεδίο συνεργασιών.

Απ: Αυτό προσπαθώ να κάνω και θα κάνω. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να έρθει στη συνεννόηση σε αυτή που προσπαθούμε να κάνουμε  έχει καλώς. Όποιος νομίζει ότι υπάρχουν τέτοια θέματα όπως είναι του κ. Προμούσα και δεν έρχεται δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο.

Η πρόθεση μου είναι, η ειλικρινή συζήτηση τώρα. Από εκεί και πέρα αν κάποιοι βλέπουνε φαντάσματα δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Ερ: Για το νέο εκλογικό νόμο τι λέτε εσείς; Φεύγει ο «Κλεισθένης» και έρχεται ένα καινούριο πράγμα το οποίο βέβαια θα ισχύει από την άλλη φορά, την άλλη θητεία, αλλά ενισχύει πολύ τον Δήμαρχο και την παράταξη του. Την παράταξη του νικητή των επόμενων εκλογών.

Απ: Εγώ συμφωνώ. Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ Δήμαρχος την επόμενη φορά ή θα κάποιος άλλος, αλλά πρέπει αυτός που θα είναι Δήμαρχος να μπορεί να διοικήσει και να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα όπως γίνεται όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε όλη την Ελλάδα που οι Δήμαρχοι δεν έχουν την πλειοψηφία.

Υπάρχουνε κάποιες διαφωνίες στις λεπτομέρειες του νέου νόμου. Σε αυτό όμως που διαφωνώ είναι ότι οι τοπικές κοινότητες πρέπει να εκλέγουνε τους εκπροσώπους τους. Πρέπει να διατηρηθούν τα τοπικά συμβούλια όπως είναι σήμερα.

Ερ: Αν ενισχυθεί ο ρόλος του Δημάρχου αυτές οι διαδικασίες, οι διαπαραταξιακές, οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όπως θέλετε να  κάνετε εσείς σήμερα θα πάψουνε να έχουν ρόλο και νόημα. Έτσι δεν είναι;

Απ: Όχι γιατί να πάψουν να γίνονται; Θεωρώ ότι ίσα- ίσα τότε θα είναι πιο ειλικρινής συζήτηση. Φυσικά είναι όλα θέμα ανθρώπων διότι και τότε μπορεί να πει κάποιος, τι με νοιάζει εμένα εγώ έχω πλειοψηφία. Όποιοι όμως θέλουν να συνεργάζονται, όποιοι θέλουν να συζητήσουνε, μπορούν να το κάνουν και σε εκείνη την περίπτωση.

Ερ: Στο θέμα των συνεργασιών μεγάλο ρόλο δίνουν οι άλλες παρατάξεις στην διαπαραταξιακή επιτροπή για τις προσλήψεις εποχιακών εργαζόμενων στο Δήμο.

Απ: Είπαμε ότι θα το κάνουμε αυτό. Το έχω υποσχεθεί. Θα γίνει. Δεν είναι στα χαρτιά, τους έχω πει τους επικεφαλής ότι θα γίνει η διαπαραταξιακή και θα γίνει.  Δεν μπορούμε να την κάνουμε από τώρα.

Αυτή η θα γίνει όταν είναι να κάνουμε τις προσλήψεις. Αν γίνουν προκηρύξεις όπως προβλέπεται μέχρι 28 του μήνα,  δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε προσωπικό διότι μετά σταματάει λόγω του covid.

Θα το συζητήσουμε για να δούμε τι θα κάνουμε.

Ερ: Πείτε μας για τη Ροδόπη. Περνάει ο καιρός και για την τροπολογία που θα δώσει προσωρινή λύση δεν ακούμε κάτι.

Απ: Ανησυχώ και εγώ για την τροπολογία. Βλέπω ότι πολύ το υπουργείο μας λέει ότι όχι είναι δύσκολο, ότι είναι οριζόντιο, βλέπουμε πως θα το κάνουμε γιατί θα είναι οριζόντιο σε όλη την Ελλάδα.

Μπαίνουν και άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Δεν θέλω να πω ότι γίνεται επίτηδες ή ότι αυτοί οι άνθρωποι (ο σύνδεσμος) έχουνε πιάσει και τους κυβερνώντες, κάποιους από τους κυβερνώντες διότι εκπροσωπούν συμφέροντα. Ελπίζω να λυθεί.

Έχουν δραστηριοποιηθεί και οι βουλευτές της Καβάλας.

Αν δεν λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των βουλευτών, τι να σας πω. Πάντως έχουμε μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη με τον κ. Ταγαρά οπότε θα δούμε ποιες είναι οι σκέψεις τους.

Διαβάστε επίσης