• 26 Απριλίου 2024,

Η τοπική ΝΔ χρειάζεται επειγόντως υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας

 Η τοπική ΝΔ χρειάζεται επειγόντως υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας

Τις προηγούμενες μέρες η δημοτική παράταξη «Ανάσα» της κ. Δήμητρας Τσανάκα πέρασε μια διπλή κρίση. Αυτή όπως συμβαίνει σε τέτοιες τις περιπτώσεις, φανέρωσε τις αδυναμίες της που εν πολλοίς οφείλονται στο βασικό γεγονός.

Στο ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος δεν διαθέτει σήμερα υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας. Υποψήφιο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η κ. Τσανάκα έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από την αυτοδιοίκηση, όπως είναι φυσιολογικό άνοιξε η όρεξη πολλών κι έτσι τα επιμέρους θέματα- όταν ανακύπτουν- αντιμετωπίζονται όχι συντεταγμένα.

Η κ. Τσανάκα ήταν μετριοπαθής (και καλά έκανε) στο θέμα Βασιλικού. Ενόχλησε με τη στάση της μερίδα συμβούλων της. Τους… «αποζημίωσε» με μια ευθεία επίθεση σε Μουριάδη- Προμούσα όταν ανακοινώθηκε ότι ο δεύτερος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Η κατάσταση επηρεάζεται κι από τα γενικότερα προβλήματα της τοπικής ΝΔ. Η ομάδα που εκπροσωπεί τη ΝΟΔΕ δεν έχει σχέσεις με τον Μακάριο Λαζαρίδη. Δεν ασχολείται με τον Γιάννη Πασχαλίδη κι «ακουμπά» μόνο στον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αν και αυτός, όπως είναι λογικό, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με θέματα που μπροστά στα καθήκοντα του στο Υπουργείο είναι ιδιαίτερα μικρά. Η κατάσταση στη ΝΔ Καβάλας είναι τουλάχιστον μπερδεμένη, σε σημείο πολλοί να ισχυρίζονται ότι η παράταξη δεν θα καταφέρει να έχει έναν υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Αυτό φαίνεται και στα όσα συμβαίνουν στην παράταξη της κ. Τσανάκα.

Υπάρχουν οι της σκληρής καθημερινής κριτικής στη διοίκηση κι υπάρχουν κι αυτοί που βλέπουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

Όταν η κ. Τσανάκα επιλέγει να ακούσει τη δεύτερη ομάδα, οι της πρώτης θυμώνουν. Κάπως έτσι φαίνεται να έκανε και το χατίρι στους «θερμόαιμους». Πέμπτη και Παρασκευή η πρώην Δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα επιθετική προς τη διοίκηση του Δήμου και το Γιάννη Προμούσα.

Δεν ασχολήθηκε μόνο ή κυρίως με τον πρώην δημοτικό της σύμβουλο, στόχευσε με πάθος και κατά του Δημάρχου.

Μεταξύ άλλων το πρωί της Παρασκευής δήλωσε στην Πρωινή: «Η ανακοίνωση της συνεργασίας της διοίκησης του Δήμου με τον Γιάννη Προμούσα δεν με ενόχλησε. Με θύμωσε. Την Πέμπτη ήμουν εξαιρετικά θυμωμένη και επιθετική.

Σήμερα Παρασκευή είμαι βαθύτατα πικραμένη, βαθύτατα ενοχλημένη και από τους δύο. Και από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος κρίμα. Χαραμίζει ένα παιδί σαν τον Προμούσα. Για ‘μενα τον αφανίζει. Του αφανίζει το μέλλον του.

Τον εξαγοράζει! Τον εξαγοράζει, όπως το λέω. Χωρίς εισαγωγικά. Δεν είχε τρόπο να τον πάρει δίπλα του αλλά χωρίς να έχει (ο Γ. Προμούσας) την έδρα του δημοτικού συμβούλου; Είχε. Το κάνει αυτήν την περίοδο.

Τα έχει κάνει μαντάρα μέσα στο Δήμο με την Οικονομική Υπηρεσία κι ας μη το παραδέχεται. Θα μπορούσε λοιπόν να κάνει τον κ. Προμούσα σύμβουλο του στα οικονομικά. Όμως ο κ. Μουριάδης θέλει την έδρα.

Είμαι πάρα πολύ ενοχλημένη και στεναχωρημένη γιατί ο κ. Προμούσας με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα πάει για οφίκια. Και να… Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις».

Το κόμμα της ΝΔ βρίσκεται γενικά σε μια κατάσταση αναμονής αφού για την Κυβέρνηση προέχει ο κορωνοϊός και η κρίση που προκαλεί. Στην υγεία και την οικονομία. Οι εσωκομματικές εκλογές δεν γίνονται και δεν προγραμματίζονται ενώ η συζήτηση για τους υποψήφιους δημάρχους, εκεί όπου πρέπει να αποφασιστούν, θα αργήσει.

Άρα η προαναφερθείσα κατάσταση στο Δήμο Καβάλας θα συνεχιστεί. Αν και ένας υποψήφιος δήμαρχος που θα προετοιμάσει από τώρα την υποψηφιότητα του, απευθυνόμενος και στην παράταξη της κ. Τσανάκα, θα μπορούσε να διορθώσει πολλά από τα προβλήματα που ανέκυψαν και θα ανακύψουν.

Διαβάστε επίσης