• 20 Απριλίου 2024,

Ανησυχίες για έργο του «Φιλόδημου» και ασφαλτοστρώσεις

 Ανησυχίες για έργο του «Φιλόδημου» και ασφαλτοστρώσεις

20 θέματα απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Πριν τη συνεδρίαση και με πρωτοβουλία του Κώστα Κουνάκου συζητήθηκαν οι κίνδυνοι που προκύπτουν για έργο ή έργα του προγράμματος «Φιλόδημος», μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Μουριάδης είναι αισιόδοξος ότι ο Δήμος Καβάλας δεν θα έχει καμία συνέπεια. Αλλά ακόμη κι αν ένα έργο κινδυνεύσει, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο Υπουργός επειδή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ υπάρχουν χρήματα αλλά στο πρώτο πρόγραμμα «Φιλόδημος» όχι. Τα έργα του προγράμματος «Φιλόδημος 2» δεν κινδυνεύουν.

Ο κ. Κουνάκος ήταν απαισιόδοξος για έργο του πρώτου προγράμματος, φάνηκε να αποδέχεται την αισιοδοξία του κ. Δημάρχου. Εγκρίθηκε έργο ασφαλτοστρώσεων για τα έτη 2020-2021. Η διαδικασία δημοπράτησης του έργου ξεκινά τώρα. Το έργο έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό άνω του 1 εκ ευρώ. Η πίστωση που κατ’ αρχήν υπάρχει για το 2020 είναι 300.000 ευρώ. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αναμόρφωση, είπε ο κ. Μουριάδης που στηρίζεται και στις μεγάλες εκπτώσεις τέτοιων εργολαβιών.

Στο θέμα της ανάθεσης υπόθεσης του Δήμου στον κ. Σιμιτσή ο κ. Μουριάδης είπε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου επειδή ο πρώην δήμαρχος γνωρίζει το θέμα. «Ο κ. Σιμιτσής δεν θα έχει αμοιβή» είπε ο κ. Δήμαρχος.

Η υπόθεση αφορά τη δωρεά Αστεριάδη που δεν υλοποιείται λόγω άρνησης συνιδιοκτήτη. Η κ. Φρατζεσκάκη ψήφισε αρνητικά επικαλούμενη ηθικό ζήτημα. Ο Μανώλης Κελαϊδάκης θετικά επειδή ο πρώην Δήμαρχος δεν θα εισπράξει οποιαδήποτε αμοιβή. Ο κ. Κουνάκος με φανερό προβληματισμό ψήφισε θετικά αφού αποδέχθηκε ότι ο κ. Σιμιτσής γνωρίζει το θέμα. Ο κ. Κουνάκος ζήτησε οι αναθέσεις υποθέσεων του Δήμου σε δικηγόρους να γίνονται με συνεννόηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας.

Διαβάστε επίσης