• 25 Απριλίου 2024,

Ανησυχούν για τα σχολεία  και μια ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων στους μαθητές

 Ανησυχούν για τα σχολεία  και μια ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων στους μαθητές

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία του Ν. Καβάλας.

Την προκάλεσε ο Διευθυντής Υγείας (Νομίατρος) κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Έλαβαν μέρος οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι τρεις Δήμοι του χερσαίου τμήματος του Νομού. Στη σύσκεψη ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στα σχολεία καθώς υπάρχει ανησυχία ότι κάθε σχολείο μπορεί να γίνει εστία υπέρ μετάδοσης της νόσου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν 20 περίπου κρούσματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Νομού Καβάλας. Η προηγούμενη εβδομάδα «έκλεισε» με επίσης 20 κρούσματα την ημέρα σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο κ. Αντωνιάδης που απευθύνθηκε πρώτος στους καλεσμένους του είπε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Παπαδόπουλου και εν όψει της κρισιμότητας της κατάστασης. Η υπηρεσία της Δ. Υγείας κάνει σχετικούς ελέγχους κι υπάρχει σχετική συμμόρφωση».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε αρχικά:

«Έπρεπε να συναντηθούμε και να τα πούμε από κοντά. Τα προβλήματα είναι σοβαρά. Υπάρχει ενδεχόμενο η μετάδοση να γίνεται στην κοινότητα μέσω των σχολείων». Αμέσως μετά ζήτησε αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Σημεία στα οποία ο Νομίατρος επέμενε είναι:

1) Τα σχολικά διαλείμματα να γίνονται όπως προβλέπεται δηλαδή κάθε τάξη να βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο την αυλή του σχολείου

2) Να υπάρχουν παντού τα προβλεπόμενα είδη πρόληψης και κυρίως τα αντισηπτικά.

3) Όπου είναι εφικτό να τηρηθεί η διαφορετική είσοδος και έξοδος των μαθητών από τα σχολικά κτίρια

4) Εκτός από τον αερισμό των αιθουσών να ανοίγουν παράθυρα για τον απαραίτητο αερισμό των διαδρόμων και τουαλετών.

Διαβάστε επίσης