Σε μια όμορφη εκδήλωση στο Ζέφυρο παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ηρώς Καραμανλή (φωτογραφίες)

 Σε μια όμορφη εκδήλωση στο Ζέφυρο παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ηρώς Καραμανλή (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στο χώρο του Ζεφύρου εκδήλωση βιβλιοπαρουσίαση για το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ηρώ Καραμανλή με τίτλο «Έρωτας Νηπενθής».

Η προσέλευσή του κοινού ήταν ικανοποιητική.

Η εκπρόσωπος της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών κ. Φωτεινή Δανάτσκου αναφέρθηκε στην Ηρώ Καραμανλή και στην έως τώρα πορεία της σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο που εκδίδει.

Η κ. Δανάτσκου μίλησε για την καλή φιλική της σχέση με την κ. Καραμανλή. Αμέσως μετά ο Παύλος Λεμοντζής έκανε μία ανάλυση του περιεχομένου του βιβλίου, των κειμένων και των ποιημάτων. Διακόπτονταν συχνά από τις κυρίες Λ. Μπρουκάκη- Ε. Κιρκασιάδου που διάβασαν κείμενα ή ποιήματα με την υπογραφή της Ηρώς Καραμανλή.

Ο Παύλος Λεμοντζής αμέσως παρατήρησε ότι η συγγραφέας χρησιμοποιεί λέξεις από την αρχαία ελληνική περίοδο. Σχολίασε ότι αυτό είναι κάτι που κάνει ο Ζουράρις στη Βουλή με τις ομιλίες του και ο Βέλτσος στα κείμενα του.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε σε ένα ευχάριστο μπλέξιμο λέξεων που διαπίστωσε στα κείμενα του βιβλίου. Σχολιάζοντας τη γραφή της Ηρώς Καραμανλή έκανε λόγο για ηχηρές λέξεις που μεγεθύνουν νοήματα. Μίλησε γενικά για την ποίηση και λογοτεχνία. Προσέγγισε τα κείμενα της Ηρώς Καραμανλή σε μία ευχάριστη διαδικασία όπου το κείμενο διακόπτονταν από τον από τα λόγια του Παύλου Λεμοντζή και το αντίθετο.

Πολλές φορές ο λόγος του δημοσιογράφου ήταν μια εισαγωγή, μια προετοιμασία στην ανάγνωση. Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε και η Ηρώ Καραμανλή. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο Αρχέλαος Γρανάς και ο Τάκης Εμμανουηλίδης.

Διαβάστε επίσης