• 20 Απριλίου 2024,

Πετυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Καρβάλη (φωτογραφίες)

 Πετυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Καρβάλη (φωτογραφίες)

Άλλη μια επιτυχημένη αιμοδοσία από το αιμοδοτικό σύλλογο της Νέας Καρβάλης και της Στέγης Πολιτισμού.

Είναι η 51η αιμοδοσία του συλλόγου από το 1995! 30 πολύτιμες μονάδες αίματος και 2 νέοι αιμοδότες, είναι το κέρδος της προχθεσινής αιμοδοσίας του συλλόγου. Τα μέλη της Στέγης υποδέχονταν τους αιμοδότες με χειροποίητες λιχουδιές, ευχαριστώντας αυτούς που αιμοδότησαν.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Kάποιοι από τους εθελοντές ήρθαν και ρωτούσαν αν μπορούν να κάνουν και αντισώματα και από την απάντηση όλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι με την προσφορά τους σε κάθε αιμοδοσία στο νοσοκομείο γίνεται τεστ αντισωμάτων. Ο αιμοδοτικός σύλλογος της Καρβάλης ευχαριστεί όλους τους αιμοδότες για την προσφορά τους, ευχόμενοι του χρόνου να γίνουν διπλάσιοι.

Στην Πρωινή η εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας της Νέας Καρβάλης, κ. Δάφνη Καζάκου είπε:

«Παρά τις συνθήκες που υπάρχουν αυτό το διάστημα τα πήγαμε μια χαρά. Εκτός από αυτούς που προσήλθαν την Κυριακή στη Νέα Καρβάλη είναι κι αυτοί που θα πάνε απευθείας στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου για να επωφεληθούν του τεστ αντισωμάτων που προσφέρεται.

Ο κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, ήταν και πάλι κοντά μας. Είναι από τους πιο παλιούς αιμοδότες. Ο χώρος της Στέγης Πολιτισμού που κάναμε την εθελοντική αιμοδοσία είναι κατάλληλος για όλους. Για το προσωπικό του Νοσοκομείου, υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τον γιατρό, για αυτούς που μένουν λίγα λεπτά μετά την αιμοδοσία τους. Μας βοήθησε και ο καιρός. Ο χώρος είναι ιδανικός.

Όλα αυτά τα χρόνια αποκτήσαμε μια φιλική σχέση με τους αιμοδότες. Άτομα που δεν γνωρίζαμε, τα γνωρίσαμε με την αιμοδοσία. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Που πάντα έρχονται με καλή διάθεση. Ενδιαφέρονται συνεχώς. Μας συναντούν στο δρόμο και πάντα μας ρωτούν πότε θα κάνουμε την επόμενη αιμοδοσία».

Διαβάστε επίσης