• 23 Απριλίου 2024,

Άνω κάτω η Αστυνομική Διεύθυνση λόγω της αντικατάστασης του Διοικητή τμήματος Ασφαλείας

 Άνω κάτω η Αστυνομική Διεύθυνση λόγω της αντικατάστασης του Διοικητή τμήματος Ασφαλείας

Αρκετά σημαντική αναστάτωση προκαλεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας απόφαση και πρωτοβουλία η οποία «χρεώνεται» στον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Γιάννη Καραμανλή.

Σύμφωνα με αυτήν αντικαθίστανται -εμμέσως πλην σαφώς-  ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας (αστυνόμος Α’) Βασίλης Στογιαννίδης από τον (αστυνόμο Α’) Θανάση Κοψίδα.

Ο μεν Στογιαννίδης ήταν επί σειρά ετών πετυχημένος διοικητής του τμήματος, ο δε Θανάσης Κοψίδας εργάζονταν επίσης επί σειρά ετών στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ως υπασπιστής.

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα αφορά και την απόφαση αξιωματικών του ίδιου τμήματος να ζητήσουν μετάθεση και να αποχωρίσουν από το Τμήμα Ασφαλείας. Αυτό φέρεται να έγινε μόλις γνωστοποιήθηκε η αλλαγή του διοικητή τους.

Όλα αυτά τα πληροφορηθήκαμε αρκετά αναλυτικά νωρίς χθες το πρωί, μέσω δελτίου τύπου της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας της ΑΜΘ. Το δελτίο τύπου αναφέρεται σε αρνητική δημοσιότητα στο θέμα, εννοώντας e mail που στάλθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης κι αφορά το ίδιο ζήτημα. Η Πρωϊνή ήταν στους παραλήπτες του μηνύματος, αυτό θεωρήθηκε (και ήταν) ανώνυμο κι έτσι το περιεχόμενο του δεν έγινε αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι θέμα υπάρχει κι είναι μεγάλο.

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας της ΑΜΘ ζητά την παρέμβαση του αρχηγού του σώματος! Όλα αυτά ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες- ο νέος διοικητής του τμήματος Ασφαλείας ανέλαβε καθήκοντα κι ο προηγούμενος είναι σε άδεια. Από το δελτίο τύπου δεν προκύπτει ο λόγος για την αντικατάσταση του προηγούμενου διοικητή. Οι έρευνες μας δεν οδήγησαν σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα ή συγκεκριμένο λόγο. Σημασία ωστόσο έχει να επανέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση η ηρεμία προκειμένου το προσωπικό της να ασκεί κανονικά και απερίσκεπτα τα καθήκοντα του. Η Πρωινή αναζήτησε χθες τόσο τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας κ. Ίμβρο όσο και τον Αστυνομικό Διευθυντή. Και οι δύο δεν απάντησαν στο τηλέφωνο. (Στη φωτογραφία οι αξιωματικοί Στογιαννίδης- Κοψίδας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Καραμανλής)

Διαβάστε επίσης