• 20 Απριλίου 2024,

Ανοιχτή πρόσκληση των Πανθήρων για camp στο Πάρκο Φαλήρου – Δηλώσεις Μιχάλη Καπέτη

 Ανοιχτή πρόσκληση των Πανθήρων για camp στο Πάρκο Φαλήρου – Δηλώσεις Μιχάλη Καπέτη

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο διοικητικός παράγοντας των Πανθήρων κ. Μιχάλης Καπέτης. Αναφέρθηκε αρχικά στο camp που διοργανώνει η ομάδα των Πανθήρων το Σάββατο στο Πάρκο του Φαλήρου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχον για φέτος τόσο για την ομάδα γυναικών που θα αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία όσο και για την φιλόδοξη ομάδα των νεανίδων.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Η ομάδα των Πανθήρων διοργανώνει το απόγευμα του Σαββάτου ένα ανοιχτό καμπ στο Πάρκο Φαλήρου. Ποιος είναι ο σκοπός του;

Απ: Εμείς ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των ακαδημιών. Φέτος έχουμε περισσότερα τμήματα από ότι πέρσι και θα ξεκινήσουμε ένα τμήμα pre junior, δηλαδή μία μικρή παιχνιδοπαρέα με παιδιά από 4 έως 7 ετών. Σε αυτό το τμήμα καλούμε και αγόρια και κορίτσια επειδή σε αυτήν την ηλικία δεν μπορεί να γίνει διάκριση, παίζουν όλοι μαζί. Φυσικά, τα μεγαλύτερα τμήματα που έχουμε είναι μόνο γυναικεία. Ο σύλλογος είναι προσανατολισμένος 100% στο γυναικείο μπάσκετ και θέλουμε αυτή η εκδήλωση να μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επικοινωνία και να μας γνωρίσουν πολλά κορίτσια και οι γονείς τους ώστε να ενταχθούν στις ακαδημίες μας. Πρώτα από όλα, η εκδήλωση θα είναι αθλητική, θα έχει παιχνίδια, μικρή προπόνηση, αγωνιστική δράση, φωτογραφίες, μουσική και θα δείτε κάποιες εκπλήξεις. Καλούμε όλα τα παιδιά στο γήπεδο μπάσκετ του Πάρκου Φαλήρου από τις 17:00 και μετά.

Ερ: Ποια είναι τα πλάνα της ομάδας;

Απ: Ο σύλλογός μας ξεκίνησε τη δραστηριότητά του έχοντας πάντα καλές ομάδες μέσα στο γήπεδο. Πέρσι είχαμε μία πολύ καλή ομάδα γυναικών και φέτος θέλουμε να συνεχίσουμε έχοντας καλή ομάδα γυναικών αλλά και νεανίδων. Ο πιο διακριτός στόχος από άποψη διάκρισης  αυτή τη στιγμή είναι μία πανελλήνια επιτυχία από την ομάδα νεανίδων, η οποία θεωρούμε πως μπορεί να ξεφύγει από τα όρια της περιφέρειας. Η ομάδα είναι καλή, έχουμε έμπειρα κορίτσια και δουλεύουν πολύ. Δε θέλουμε να βάλουμε ονομαστικούς στόχους αλλά θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Όσον αφορά τις γυναίκες, φέτος η γυναικεία ομάδα θα βοηθήσει και τις νεανίδες, δίνοντας χρόνο συμμετοχής προκειμένου τα κορίτσια να πάρουν εμπειρίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για να εξελιχθούν αθλητικά και να είναι ανταγωνιστικές στις δικές τους υποχρεώσεις. Σε συνδυασμό με το γεγονός κάποιων απουσιών που πάντα στο γυναικείο μπάσκετ υπάρχει αυτό το θέμα. Οι γυναίκες πιο δύσκολα ασχολούνται με το μπάσκετ και υπάρχει μικρότερος αριθμός αθλητριών σε σχέση με τους άνδρες. Θα έχουμε μία περιορισμένη ανανέωση. Η πανδημία άλλαξε κάποια πράγματα και εργασιακά και οικογενειακά, αυτός μας δυσκολεύει λίγο. Κάποιες αθλήτριες δε θα έχουν την ίδια συμμετοχή με πέρσι. Όμως, θα ενισχύσουν το γυναικείο 3 ακόμα κοπέλες και υπάρχουν και οι νεανίδες. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία πολύ καλή, νεανική και ελπιδοφόρα ομάδα. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το γυναικείο μπάσκετ καθώς υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες.

Ερ: Το ρόστερ των Πανθήρων αλλάζει σε σχέση με πέρσι;

Απ: Ναι, θα υπάρχουν αλλαγές. Βεβαίως, υπάρχουν παίκτριες, οι οποίες είναι σταθερές όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει ένας κορμός από πέρσι, υπάρχουν 3-4 καινούργιες και ίσως προστεθεί κάποια ακόμα. Πιστεύουμε ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα κάνει αυτό που πρέπει.

Ερ: Βασικός στόχος είναι η παραμονή στην Α2;

Απ: Βασικός στόχος είναι μία καλή πορεία στην Α2 και να δούμε μέχρι που φτάνουμε. Προφανώς, σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε με την παραμονή. Φέτος από ότι φαίνεται θα έχουμε και κόσμο στα γήπεδα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα μας βοηθήσει αυτό.

Ερ: Έγιναν αλλαγές και στο προπονητικό τιμ;

Απ: Ναι, το προπονητικό τιμ έχει ενισχυθεί σημαντικά. Παραμένει προπονητής στις γυναίκες και στις νεανίδες ο Βαγγέλης Καρατσομπάνης, ένας νέος και ταυτόχρονα έμπειρος προπονητής, ο οποίος έχει προπονήσει στην Α2 τις γειτονικές ομάδες, Τιτάνες Δράμας και Πανσερραϊκό. Συνεργάτης και βοηθός του Καρατσομπάνη θα είναι ο Χρήστος Δασκαλάρας, ο οποίος ήταν παλιότερα προπονητής στις υποδομές των Πανθήρων και επέστρεψε και στην πόλη αλλά και στην ομάδα. Θεωρούμε πως είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια. Στις ακαδημίες μας συνεχίζει από πέρσι η Κική Δημητρακούδη και προστέθηκε ο πολύ έμπειρος Γιώργος Μόμτσος με χρόνια προπονητικής δουλειάς σε συλλόγους της Καβάλας. Ο ίδιος είναι γυμναστής στη στοιχειώδη εκπαίδευση, στα δημοτικά σχολεία. Πιστεύουμε πως αυτή η τετράδα, πλαισιωμένη και από άλλα παιδιά που τελειώνουν προπονητική, είναι μία πολύ καλή ομάδα που συνδυάζει εμπειρία και νέες ιδέες.

Ερ: Σκέφτεστε να βάλετε κάποια καινούργια πράγματα στο οργανωτικό κομμάτι;

Απ: Ενισχύουμε συνέχεια τη διοίκηση της ομάδας. Σύντομα θα κάνουμε νέες εκλογές για να διευρυνθεί το διοικητικό σχήμα. Από πέρσι τακτοποιήσαμε τα θέματα της αθλητικής αναγνώρισης και να είμαστε γραμμένοι στο μητρώο των αθλητικών σωματείων. Έχουμε αναβαθμίσει την παρουσία μας στα social media και γενικά στο κομμάτι της επικοινωνίας. Απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία της Καβάλας να υποστηρίξει την ομάδα, χορηγικά και με όποιον άλλον τρόπο μπορεί. Άμεσα θα κυκλοφορήσουμε τα εισιτήρια διαρκείας και καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να ανταποκριθούν. Άλλωστε θα είναι σε χαμηλή τιμή καθώς κατανοούμε το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Νομίζουμε ότι θα υπάρχει ανταπόκριση. Ήδη κάνουμε την προσπάθειά μας με χορηγικό πρόγραμμα και ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε αυτόν τον καιρό τη μασκότ της ομάδας μας.

Ερ: Θέλετε να σταθεροποιηθείτε σε μία μεγάλη κατηγορία;

Απ: Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε στις εθνικές κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην Α2. Ταυτόχρονα με αυτό θέλουμε να έχουμε ισχυρές ομάδες υποδομών, νεανίδων και κορασίδων και να έχουμε μία μεγάλη ακαδημία. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε ήδη με τον ΓΣΕ και με τη δική του υποστήριξη δημιουργούμε τμήμα ακαδημίας στην Ελευθερούπολη. Θα δούμε και άλλες τέτοιες προσπάθειες. Η γενική λογική μας είναι να υπάρχει μία παραγωγική πυραμίδα που θα ξεκινάει από τα πολύ μικρά χρόνια και θα φτάνει να έχει μία ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα σε μία εθνική κατηγορία. Ο σύλλογος προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα, είναι μία δουλειά που γίνεται εντατικά τα τελευταία χρόνια.

Ερ: Πρόσφατα είχαμε και την αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ όπου εκλέχθηκε νέος πρόεδρος. Τι λέτε;

Απ: Έχουμε το θετικό γεγονός πως μετά από πολλά χρόνια άλλαξε η διοίκηση της ομοσπονδίας και πιστεύουμε πως ο νέος πρόεδρος κ. Βαγγέλης Λιόλιος και το νέο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν και δύο άτομα από την περιοχή μας, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νίκος Νικολόπουλος και από τον ΓΑΣ Κομοτηνής ο Γιάννης Πεταλωτής, μαζί με όλους τους μπασκετικούς μπορούν να βοηθήσουν και να γίνουν σημαντικά βήματα.

Διαβάστε επίσης