• 26 Απριλίου 2024,

Προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη οι επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

 Προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη οι επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πεφάνης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν την αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Είδαν από κοντά το χώρο και την υποδομή που διαθέτει προκειμένου το επόμενο διάστημα οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να είναι δια ζώσης και να πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Κάτι παρόμοιο άλλωστε έγινε μία φορά ήδη, τον Ιούνιο του 2020.

Ο Κώστας Πεφάνης περιμένει να λυθούν μικρά τεχνικά προβλήματα για να ανακοινώσει στη σημερινή συνεδρίαση αυτήν την αλλαγή. Δεν αποκλείεται λοιπόν η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι η τελευταία που γίνεται με τηλεδιάσκεψη. Ταυτόχρονα ο κ. Πεφάνης έλαβε 35 αντίγραφα πιστοποιητικών εμβολιασμού από ισάριθμους δημοτικούς συμβούλους. Αυτοί θα μπορούν να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις που θα γίνονται δια ζώσης στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Η οποία είναι μεγαλύτερη από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον Κώστα Πεφάνη όσοι δεν έστειλαν αντίγραφο πιστοποιητικού εμβολιασμού θεωρούνται ως μη εμβολιασμένοι. Θα μπορούν να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση αλλά αυτοί ειδικά θα είναι από απόσταση και με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Μέσω οθόνης που θα υπάρχει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιέχει προσωπικά δεδομένα για αυτό και αρνούνται να στείλουν αντίγραφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν είναι θέμα προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό μας είναι ήδη γνωστά» είπε για το θέμα αυτό ο κ. Πεφάνης.

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπως προετοιμάζεται να γίνει αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Πεφάνης είπε:

«Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις νέες διατάξεις και προσπαθούμε να επανέλθουμε σε δια ζώσης συνεδριάσεις. Εξετάσαμε το χώρο των εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Είδαμε τον εξοπλισμό της αίθουσας. Μένουν κάποιες μόνο εκκρεμότητες για να ρυθμιστούν.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να κάνουμε συνεδρίαση δια ζώσης στο συγκεκριμένο χώρο. Θα είναι μία συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή δεν θα επιτραπεί η παρουσία δημοσιογράφων καθώς με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καλύψουν τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για την αίθουσα. Την οριστική απόφαση θα την ανακοινώσω στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Πέμπτη».

Διαβάστε επίσης