Άντε και του χρόνου …

 Άντε και του χρόνου …

Το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε ήταν το Σαββατοκύριακο που όσοι βρέθηκαν σε κάποια παραλία μπορεί να κάνανε και το καλύτερο μπάνιο του καλοκαιριού.

Θάλασσα κρύσταλλο στην σωστή θερμοκρασία , λίγος κόσμος και αρκετή ησυχία.

Ιδιαίτερα στις παραλίες που ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει οι Βαλκάνιοι η κατάσταση ήταν ονειρική.

Αυτοί που πήγανε για μπάνιο το απολαύσανε και πραγματικά δεν θέλανε να βγούνε από την θάλασσα.

Μετά τον πανικό των προηγούμενων εβδομάδων με τους χιλιάδες επισκέπτες και μουσαφίριδες  τα μπάνια αυτά είναι για τους σπιτονοικοκύρηδες.

Είναι αυτό το μεσοδιάστημα μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα που οι ντόπιοι παίρνουν τις ανάσες τους πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου που έχει τα δικά της.

Κάθε εποχή έχει τα δικά της και ο χειμώνας  τα πιο δύσκολα.

Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση και πρέπει να το αναφέρουμε είναι ότι το χρήμα που έπεσε από τα Air bnb εκτός του ότι τόνωσε την τοπική οικονομία βοήθησε και αρκετούς να φτιάξουν τα σπίτια τους.

Σχεδόν ερείπια πριν από μερικά χρόνια , βίλες σήμερα.

Όσοι ασχολήθηκαν με το Air bnb ότι λεφτά πήρανε τα επενδύσανε στα σπίτια τους τα οποία και σουλουπώσανε ή επεκτείνανε προκειμένου να έχουν υψηλότερα εισδήματα και μέχρι ένα σημείο τα κατάφεραν.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα  η Νέα Πέραμος που δεν έχει καμμία σχέση με την Νέα Πέραμο πρίν απο 15 χρόνια.

Η Νέα Πέραμος στην κυριολεξία μεταμορφώθηκε σε ένα τουριστικό θέρετρο με πολύ καλά διαμερίσματα και βίλες για ενοικίαση.

Και επειδή όλοι αναρωτιούνται γιατί οι περισσότεροι Βαλκάνιοι και κυρίως οι Βούλγαροι τρελαίνονται για τη Νέα Πέραμο και μετά για Ηρακλείτσα και Παληό η απάντηση είναι απλή : Αμμόλοφοι.

Οι Βούλγαροι δεν είναι τόσο τρελαμένοι με τη Νέα Πέραμο αλλά με τους Αμμόλοφους που τυχαίνει να είναι πιο κοντά στη Νέα Πέραμο και για τον λόγο αυτό όταν κατεβαίνουν πρώτα ψάχνουν να βρούνε κατάλυμα εκεί.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και οι περισσότερες επενδύσεις από Βαλκάνιους επιχειρηματίες γίνονται σε εκείνη την περιοχή.

Είναι αυτό που λέμε αλυσιδωτή αντίδραση.

Υπάρχουν τουρίστες Βαλκάνιοι που έρχονται για διακοπές στην Καβάλα , δεν βρίσκουνε να νοικιάσουν στη Νέα  Πέραμο , νοικιάζουν σε Παληό ή Νέα Ηρακλείτσα αλλά όλη την ημέρα είναι σε Πέραμο και επιστρέφουν στα δωμάτια τους το βράδυ μόνο για  έναν ύπνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ίσως το Σαββατοκύριακο που πέρασε να ήταν και το τελευταιο του καλοκαιριού αφού το ερχόμενο προβλέπονται βροχές και μία σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας που θα μας προσγειώσει στον Φθινόπωρο.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης