Αντικεραυνική ενίσχυση του κολυμβητηρίου

 Αντικεραυνική ενίσχυση του κολυμβητηρίου

Εργασίες αντικεραυνικής προστασίας του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας εκτελέστηκαν χθες το πρωί. Ένας μεγάλος γερανός, όπως εκείνος που βρέθηκε στη γέφυρα κατά τη στιγμή της πτώσης της, δούλεψε στο σημείο, ενώ τα δύο αλεξικέραυνα τοποθέτησαν στην οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου δημοτικοί υπάλληλοι.

Γενικότερα, παρατηρείται κινητικότητα σε ότι αφορά στην οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου, ίσως και με αφορμή πρόσφατες βροχές καθώς και το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά νερά της βροχής πέρασαν στο εσωτερικό του κτηρίου. Είναι γνωστό ότι ο δήμος Καβάλας ανέθεσε σε μελετητή την εκπόνηση μελέτης για τη συνολική επίλυση του προβλήματος που εστιάζεται στη στέγη του κτηρίου. Φαίνεται ότι μέχρι να οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο απαραίτητο έργο θα μεσολαβήσει διαδικασία στεγανοποίησης της οροφής.

Το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας έχει αυτό το πρόβλημα και δεν είναι σημερινό, ούτε καν πρόσφατο. Αν και άρχισε να λειτουργεί ως νέο κτήριο το 2009, λίγους μήνες μετά και ειδικότερα τον Δεκέμβριο του 2010 παρουσίασε τη γνωστή ζημιά στην οροφή του. Από τότε έως και σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει το παραμικρό για την επίλυση του προβλήματος. Τελευταία, κάθε φορά που βρέχει τα νερά της βροχής περνούν στο εσωτερικό ενοχλώντας και τους θεατές.

Ο δήμος Καβάλας πριν από ένα περίπου χρόνο προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα αλλά ήταν άτυχος καθώς η πρωτοβουλία του δεν υλοποιήθηκε λόγω αλλαγής της νομοθεσίας. Ενώ λοιπόν το κολυμβητήριο έχει αναβαθμιστεί αθλητικά λόγω των αγώνων που φιλοξενεί, ενώ η διοίκηση του δήμου το προσέχει έχοντας αυξήσει τους επισκέπτες, παρόλα αυτά δεν έχει πράξει το παραμικρό για τη στέγη. Επιδιώκει την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και προσωρινά και οριστικά.

Με την ευκαιρία των εργασιών που εκτελέστηκαν χθες στην οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου, έγινε προσπάθεια ώστε να μαζευτεί ο μουσαμάς που ξηλώθηκε. Αλλού η προσπάθεια απέδωσε και αλλού όχι άρα θα συνεχιστεί. Αυτή την περίοδο το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας λειτουργεί κανονικά με αρκετούς πολίτες το πρωί, αθλητές συλλόγων το απόγευμα και συχνούς αγώνες κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

 

 

******

Διαβάστε επίσης