Αντίθετες στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΚ οι νομαρχιακές επιτροπές Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ

 Αντίθετες στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΚ οι νομαρχιακές επιτροπές Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες και προχθές οι νομαρχιακές επιτροπές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής δηλώνουν εμμέσως και αμέσως αντίθετες στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και των λιμανιών αρμοδιότητας του. Τα δύο κείμενα είναι γραμμένα σε διαφορετικό κλίμα, συμπίπτουν στο τελικό τους μήνυμα.

Την ίδια ώρα ο κ. Πλακιωτάκης κάνει συνεχώς δηλώσεις – ομιλίες κτλ, δίνει συνεντεύξεις περιγράφοντας όλο και πιο συγκεκριμένα μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης οργανισμών λιμένων. Η οποία ισχυρίζεται ότι θα υλοποιηθεί εντός του έτους. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με μια «λαϊτ» διαδικασία υπό- παραχωρήσεων που είχε ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό η προηγούμενη κυβέρνηση. Για την Καβάλα μάλιστα η διαδικασία δεν αφορούσε τον ΟΛΚ ή το κεντρικό λιμάνι αλλά μόνο το «Φίλιππος Β’».

Σύμφωνα με άλλα ρεπορτάζ κτλ το μέλλον του ΟΛΚ και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του κεντρικού λιμανιού θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Σχετική πρόθεση δήλωσε ήδη ο κ. Άρης Βέρρος.

Διαβάστε επίσης