• 19 Απριλίου 2024,

ΑΟΚ: Επαφές με τον Καναδό επιχειρηματία Alexander Haditaghi και «συμπαίκτες» για να καλυφθεί η εγγυητική επιστολή (φωτογραφίες)

 ΑΟΚ: Επαφές με τον Καναδό επιχειρηματία Alexander Haditaghi και «συμπαίκτες» για να καλυφθεί η εγγυητική επιστολή (φωτογραφίες)

Η συνέντευξη τύπου των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ ΑΟΚ, όπως αναμενόταν παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Πλέον τα δεδομένα για την επόμενη μέρα είναι συγκεκριμένα. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Καναδό επιχειρηματία Alex Haditaghi, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και στο πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα, για την κάλυψη της εγγυητικής επιστολής (η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα) προσφέρθηκαν να βοηθήσουν επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι είναι «συμπαίκτες» στην προσπάθεια να καλυφθεί το ποσό των 150.000 ευρώ.

Αρχικά στη συνέντευξη τύπου (η οποία είχε αρκετές εντάσεις) μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ, Πέτρος Πετρόπουλος και αναφέρθηκε στο θάνατο της συζύγου του επί χρόνια γιατρού του ΑΟΚ, Δημήτρη Τζίρκα εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωτήρης Δεληκάρης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε 8 χρόνια στην ομάδα με πολλές χιλιάδες ώρες εργασίας. Αφήσαμε τα σπίτια μας, τις επιχειρήσεις μας, τις δουλειές μας. Τα πάντα για αυτή την ομάδα που υπηρετούμε. Παραλάβαμε μια σχεδόν διαλυμένη ομάδα πριν 8 χρόνια. Κατορθώσαμε σήμερα να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα με όνομα. Μοντέλο σε όλη την Ελλάδα.

Δεν αφήσαμε ούτε αφήνουμε ούτε ένα ευρώ χρέος. Δεν χρωστάει η ομάδα ούτε ένα ευρώ. Ακούστηκαν πολλά. Εμείς είμαστε εδώ, ενωμένοι σαν μια οικογένεια. Τα προσπερνάμε όλα. Ζητάμε ορισμένα άτομα να έρθουν να σταθούνε δίπλα μας, έστω αυτή την τελευταία στιγμή, για να μην είναι πολύ αργά.  Κάναμε δυο ανόδους, όλα είναι τακτοποιημένα και εντάξει».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Αντωνίου:

«Για μας τους τρεις είναι μεγάλη τιμή που υπηρετήσαμε αυτή την ομάδα και την υπηρετούμε. Μπήκαμε μπροστά από τα 2013. Εμείς τα κάναμε καλύτερα όσο μπορούσαμε. Κάναμε και λάθη, τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Ήταν μια συγκυρία κακή με το παράβολο.

Αυτό δεν υφίσταται, το παράβολο έχει κατατεθεί. Βγήκανε στα ραδιόφωνα άνθρωποι της Καβάλας και είπανε ότι είμαστε εγκληματίες, με ματωμένα χέρια και ότι κάναμε την μεγαλύτερη απάτη στον ΑΟΚ. Ποια είναι η απάτη;

Που η ομάδα είναι στολίδι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, που η ομάδα δε χρωστάει σε κανέναν, που η ομάδα έχει ταμείο; Τελικά δεν έγινε τίποτα. Το παράβολο είχε κατατεθεί και βιαστήκανε όλοι προπονητές, παίκτες. 

Όλοι βγήκανε και κοντέψανε να μας φάνε. Εμείς οι τρεις μέτοχοι είμαστε ενωμένοι. Υπάρχει η αγάπη του ενός προς τον άλλον, όλα αυτά τα χρόνια. Η ΠΑΕ δεν έχει γαμπρούς, έχει ανθρώπους που πληρώνουν και αυτοί κάνουν κουμάντο. Δε σας κρύβω ότι απογοητευτήκαμε αφού πουλήσαμε μόνο 44 μετοχές στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Παίκτης Καβαλιώτης ήταν παραπονεμένος και ήθελε να φύγει, γιατί ήθελε να αλλάξει παραστάσεις.

Η Καβάλα είναι μεγάλη ομάδα και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος όταν πάει στην Αθήνα. Κάναμε επαφές με «επενδυτές». Δε ξέρω ποια είναι η σοβαρότητα αυτών των ανθρώπων που ασχολούνται με την Καβάλα. Αυτές οι επαφές έγιναν με τρεις υποτίθεται υποψήφιους «επενδυτές» που στην ουσία δεν ήταν τίποτα, ήταν μπαρούφα. «Επενδυτές» που θα πάρουν την ομάδα και θα φέρουν Αλβανούς, θα φέρουν Τσέχους ποδοσφαιριστές, θα φέρουν Αυστραλούς προπονητές, αυτά σε μας δεν υφίστανται.

Η στεναχώρια μας είναι πολύ μεγάλη. Στρώσαμε την ομάδα και μπορεί η ομάδα να πάει Σουπερ Λιγκ 1. Υπάρχουν τρεις-τέσσερεις άνθρωποι οι οποίοι μας είπανε πως θα ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή αν δεν βρεθεί τελικά επενδυτής. Θα έρθουνε δίπλα μας βάζοντας ένα ποσό. Καλούμε όλους τους Καβαλιώτες, επιχειρηματίες, θεσμικούς φορείς, Υπουργούς, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφέρεια, όλους τους πάντες που αγαπάνε την πόλη και την ομάδα, να έρθουν να μας βοηθήσουνε.

Δε θέλουμε να είμαστε εμείς μεγαλομέτοχοι, ούτε πρόεδροι, ούτε αντιπρόεδροι. Ας έρθουν να βοηθήσουν. Έγινε τόσος ντόρος, μας πήρε κανένας να μας πει αν θέλουμε βοήθεια; Όχι. Εμείς οι τρεις μας, δεν μπορούμε μόνοι μας να την τρέξουμε την ομάδα. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Ας τα ακούσουν αυτά οι θεσμικοί φορείς». 

Ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Κατσαμακίδης τόνισε:

«Είχαμε κάποιες επαφές με κάποιους κυρίους που θέλανε να πάρουνε την ομάδα. Θεωρήσαμε από τη στιγμή που αγαπάμε την ομάδα, δεν πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Υπάρχει ένα σοβαρό ενδιαφέρον από τον κ. Haditaghi και είχαμε επαφές με τον εκπρόσωπο του ενώ είδαμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αγαπητός στην πόλη. Περιμένουμε κάποια απάντηση. Είναι σοβαρός επιχειρηματίας και πιστεύουμε στα λόγια του. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αυτοί οι άνθρωποι που συνεργάζομαι εδώ και 8 χρόνια». 

Στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Κουφατζής τόνισε ότι έχει καλυφθεί 70% του μετοχικού κεφαλαίου από τους τρεις μεγαλομετόχους ενώ το υπόλοιπο 30% είναι στη διάθεση του κόσμου. Διευκρινίστηκε ότι αν ο Καναδός επιχειρηματίας ή κάποιος άλλος επιθυμεί να γίνει μεγαλομέτοχος δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Για την αποχώρηση του κ. Ανυφαντάκη -όπου υπήρξε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο- ο Αντώνης Αντωνίου είπε τα εξής:

«Δεν υπήρχαν παλινωδίες. Ήταν επιλογή του κ. Ανυφαντάκη και εμείς τη σεβαστήκαμε. Θα μας πει ο κάθε προπονητής και ο κάθε παίκτης, τι θα κάνουμε στην ομάδα εμείς; Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν υπάρχει ούτε προπονητής Ανυφαντάκης, ούτε Δερμιτζάκης, ούτε Ταουσιάνης, αυτοί κάνουνε τη δουλειά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα υπόλοιπα όλα τα κάνουν οι μέτοχοι, το συμβούλιο της ομάδας. Κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Θεωρώ ότι βιάστηκε. Είχαμε άριστη σχέση».

Διαβάστε επίσης