Απ΄την Πρωτομαγιά ο πεζόδρομος στην παραλία

 Απ΄την Πρωτομαγιά ο πεζόδρομος στην παραλία

Εντός των επόμενων εβδομάδων και σίγουρα πριν από την Πρωτομαγιά το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας θα αποφασίσει επί του γνωστού από πέρσι αιτήματος των επαγγελματιών της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Όπως επιτυχημένα συνέβη πέρσι, έτσι και φέτος ζητούν ο πεζόδρομος στην οδό Εθνικής Αντίστασης για τις απογευματινές και βραδινές ώρες να εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου αντί της 1ης Ιουνίου και να συνεχιστεί έως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Όλα δείχνουν ότι το αίτημα των επαγγελματιών θα γίνει δεκτό για δεύτερη θερινή περίοδο κι έτσι ο πεζόδρομος θα ισχύσει νωρίτερα, την Πρωτομαγιά έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος έχουν συμφωνήσει ήδη από πέρσι άπαντες οι επαγγελματίες, οι οποίοι αναμένουν την Πρωτομαγιά ώστε να τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους από την πλευρά της θάλασσας. Για τη δική τους διευκόλυνση είχε γίνει αποδεκτό πέρσι το αίτημά τους.

Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στη θερινή περίοδο τόσο περισσότερο αυξάνεται η κινητικότητα στην τοπική αγορά. Ένα χρυσοχοείο επεκτείνεται και σε διπλανό χώρο στην οδό Ομονοίας, ενώ το ζαχαροπλαστείο Σκλαρής από την Ελευθερούπολη φημολογείται ότι μίσθωσε κατάστημα στην πλατεία Καπνεργάτη, το οποίο θα λειτουργήσει το φθινόπωρο ως αρτοποιείο – αρτοζαχαροπλαστείο.

Δύο είναι τα ανοίκιαστα καταστήματα, το ένα πλάι στο άλλο, στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου και Ερυθρού Σταυρού, σε μία προνομιακή για το καλοκαίρι περιοχή. Τα καταστήματα παραμένουν ανοίκιαστα για αρκετές εβδομάδες, επειδή όπως συζητείται στην αγορά το ενοίκιο που ζητούν οι ιδιοκτήτες είναι υψηλό. Για το ένα εκ των δύο φημολογείται ότι επίκειται συμφωνία και λειτουργία επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης