• 17 Μαΐου 2024,

Απογοητευμένοι οι συμβασιούχοι του δήμου

 Απογοητευμένοι οι συμβασιούχοι του δήμου

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι συμβασιούχο του δήμου Καβάλας, όσοι δηλαδή έπαψαν να εργάζονται στο δήμο Καβάλας στα τέλη Μαρτίου. Κατ’ ουσίαν πρόκειται για περισσότερους από εξήντα πρώην συμβασιούχους που ήλπιζαν να μονιμοποιηθούν στο δήμο, όπου δούλευαν επί σειρά πολλών μηνών, μέσω της διαδικασίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού του ΑΣΕΠ.

Δυστυχώς, οι πίνακες του ΑΣΕΠ τους κατατάσσουν σε πολύ κακή σειρά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ αυτών να μην έχουν σχεδόν καμία ελπίδα, ακόμη κι όταν οι πίνακες διορθωθούν, ώστε να εργαστούν στο δήμο Καβάλας. Είναι περίεργο, ωστόσο το υπουργείο εσωτερικών με τη διαδικασία που δρομολόγησε στο τέλος του 2017, επεδίωκε να επιτύχει το αντίθετο ακριβώς. Να συνεχίσουν δηλαδή την εργασία τους εκεί ακριβώς όπου εργάζονταν οι συμβασιούχοι ως μόνιμο προσωπικό. Το ΑΣΕΠ όμως τους επεφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη αφού για την περίπτωση της Καβάλας υπάρχουν πολλοί συμβασιούχοι που έχουν χιλιοστή σειρά. Άρα, προκειμένου να προσληφθούν στην Καβάλα … θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

Οι πρώην συμβασιούχοι του δήμου Καβάλας στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα δικαστεί στο δικαστήριο στις 8 Μαΐου όπως επίσης και στην κύρια αγωγή που θα ακολουθήσει. Υπάρχει ενδεχόμενο πρόσληψής τους σε άλλους δήμους, κάτι όμως που θα τους δυσκολεύσει διότι θα πρέπει να εργαστούν μακριά από την κατοικία τους. Με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, στο δήμο Καβάλας προσλαμβάνονται δημότες Παρανεστίου, Νευροκοπίου, Λαμίας, Πρέβεζας, κλπ. Λέγεται ότι από τους 120 μόνιμους υπαλλήλους που προσλαμβάνει ο δήμος Καβάλας ζήτημα είναι εάν θα εμφανιστούν για να εργαστούν οι πενήντα, μετά την Κυριακή του Θωμά. Όσοι ισχυρίζονται ότι οι πίνακες προσωπικού είναι προσωρινοί και πάλι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τους πρώην συμβασιούχους, καθώς για να εκδοθούν οριστικοί πίνακες και να δικαιωθούν, θα πρέπει να αναμένουν για χρονικό διάστημα πέραν των έξι μηνών.

Κι όλα αυτά, ενόσω ο δήμος Καβάλας συνεχίζει να έχει προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας και στη διαδικασία ανακύκλωσης. Στο δημαρχείο αισιοδοξούν ότι κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες μόνιμους υπαλλήλους θα αρχίσουν δουλειά από την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν θα είναι ωστόσο το έμπειρο προσωπικό των πρώην συμβασιούχων και κυρίως δε θα είναι τόσοι όσοι χρειάζονται στην υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης