• 14 Μαΐου 2024,

Απάντηση Φρατζεσκάκη για τους δικαιούχους του Κοιν. Παντοπωλείου

 Απάντηση Φρατζεσκάκη για τους δικαιούχους του Κοιν. Παντοπωλείου

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε εχθές η αντιδήμαρχος Μαρία Φρατζεσκάκη, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Κυριακής ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, αναφορικά με τον περιορισμό των δικαιούχων στο δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η πρώτη παρατήρηση της κ. Φρατζεσκάκη ήταν πως απαντήσεις είχαν ήδη δοθεί τις προηγούμενες ημέρες, όταν το ίδιο θέμα απασχόλησε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ουσιαστικά, η Μαρία Φρατζεσκάκη απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Παπαδόπουλου, επισημαίνοντας ότι:

«Πρώτον, τα κριτήρια του νέου κανονισμού για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι εκείνα που προβλέπονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Δεύτερον, θα ικανοποιούνται έκτακτες ανάγκες και περιπτώσεις. Τρίτον, ο κανονισμός προβλέπει αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων όταν και εάν παραστεί ανάγκη».

Η κ. Φρατζεσκάκη σημείωσε ότι δε θα υπάρξει μείωση των δικαιούχων, τόνισε ότι η επόμενη διανομή τροφίμων να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα κατά πάσα πιθανότητα από το στρατόπεδο Κωτσάλου, όπου βρίσκεται η αποθήκη του δήμου Καβάλας. Παρατήρησε ωστόσο, ότι πρόθεση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που οργανώνεται από την αρχή, είναι να επανέλθει με δικό του χώρο στη Δημοτική Αγορά.

Για την καλύτερη λειτουργία, υπογράμμισε η Μαρία Φρατζεσκάκη, του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ο δήμος Καβάλας θα επωφεληθεί το δυνατόν περισσότερο του νεοπροσληφθέντος προσωπικού στο δημοτικό Κέντρο Κοινότητας. Κατόπιν διαβουλεύσεων και συζητήσεων θα επιδιωχθεί το συγκεκριμένο προσωπικό να ασχοληθεί κατά το δυνατόν περισσότερο με τα θέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όπως για παράδειγμα με τη διαδικασία που θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, παραλαβής των δικαιολογητικών για την επικαιροποίηση – ανανέωση του καταλόγου των δικαιούχων.

 

Διαβάστε επίσης