• 28 Απριλίου 2024,

Ομόφωνη απόφαση κατά της συγχώνευσης των νηπιαγωγείων

 Ομόφωνη απόφαση κατά της συγχώνευσης των νηπιαγωγείων

Αυτή τη φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ήταν σχετικά σύντομη και αρκετά ήρεμη. Έλαβε χώρα σε μία άδεια αίθουσα αφού οι πολίτες απουσίαζαν, με εξαίρεση του γονείς και τους εκπαιδευτικούς που έσπευσαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συγχώνευση του 5ου και 6ου νηπιαγωγείου.

Στην αίθουσα των συνεδριάσεων για περισσότερο από μία ώρα καταθέτονταν ερωτήσεις και παρατηρήσεις εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τις δε απαντήσεις έδιναν η δήμαρχος Καβάλας και οι συνεργάτες της. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων. Ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση του σώματος, απορρίφθηκε η εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεχόμενο τις επιφυλάξεις των γονέων αλλά κυρίως των εκπαιδευτικών.

Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών προτείνει τη μεταφορά και λειτουργία του 6ου νηπιαγωγείου στους χώρους του παιδικού σταθμού των Σφαγείων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο δήμος αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση των εκπαιδευτικών αλλά χωρίς να λάβει ξεκάθαρη απόφαση τη Δευτέρα. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο Βασίλης Ποιμενίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, εφόσον γίνει η μεταφορά του 6ου νηπιαγωγείου στον παιδικό σταθμό των Σφαγείων, τότε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποσύρει την πρότασή της για τη συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν παρατάσεις σε μία σειρά δημοτικών έργων, ενώ η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ιωαννίδου ζήτησε μία ακόμη φορά να επιλυθεί το πρόβλημα μόνωσης στη στέγη του κτηρίου της κεντρικής λαχαναγοράς. Ο Δημοσθένης Τουλκίδης δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς όπως δήλωσε προβλήματα μόνωσης αντιμετωπίζουν τουλάχιστον δέκα ακόμη δημοτικά κτήρια. Η τεχνική υπηρεσία προσπαθεί να επιλύσει τα γνωστά προβλήματα όσο πιο σύντομα μπορεί. Η κ. Ιωαννίδου πάντως σημείωσε ότι κάθε φορά που βρέχει υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα της λαχαναγοράς τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αφού τα νερά της βροχής περνούν στο εσωτερικό τους.

Διαβάστε επίσης