Έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο ΚΥ Χρυσούπολης

 Έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο ΚΥ Χρυσούπολης

Ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και διευθυντής του ΚΥ Θάσου γιατρός Θωμάς Αγγελόπουλος, επιβεβαίωσε εχθές μιλώντας στην εφημερίδα μας το πρόβλημα έλλειψης οδηγών που αντιμετωπίζει το ΚΥ Χρυσούπολης. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Χρυσούπολη με πρωτοβουλία του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Λόγω συνταξιοδοτήσεως στο ΚΥ Χρυσούπολης σημειώνεται μεγάλη έλλειψη οδηγών. Δύο μόνο οδηγοί έχουν απομείνει και οι ανάγκες είναι πολλές. Ίδιοι πρόβλημα καταγράφεται σε όλα τα κέντρα υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ωστόσο φαίνεται ότι στο ΚΥ Χρυσούπολης η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Υπάρχουν λύσεις και τις έθεσα υπόψη του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε ότι περιμένει απάντηση και δράση από την 4η ΥΠΕ. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής σύμβασης της 4ης ΥΠΕ με τον δήμο Νέστου. Όλα αυτά τα πληροφορηθήκαμε με αφορμή την έκδοση του εβδομαδιαίου δελτίου δράσεων του δημάρχου Νέστου, ένα από τα θέματα του οποίου αναφέρονταν και στο συγκεκριμένο πρόβλημα:

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Αγγελόπουλο Θωμά, την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης κα Χαρίση Αρετή και την Πρόεδρο της Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να λυθεί το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο ΚΥΧ.

Αποφασίσθηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να προσληφθούν οδηγοί-διασώστες για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Ήδη ο Δήμαρχος Νέστου απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας –Θράκης κ. Πλωμαρίτη με την έκκληση της στελέχωσης των συγκεκριμένων θέσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου πήρε εδώ και μήνες την ομόφωνη απόφαση για σύναψη σύμβασης με το Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης