• 19 Μαΐου 2024,

Απαντούν οι φίλοι του Μακάριου – Ιορδάνης Αγγελιάδης: Πρόθεση του προέδρου η πλήρης ανανέωση του ψηφοδελτίου !

 Απαντούν οι φίλοι του Μακάριου – Ιορδάνης Αγγελιάδης: Πρόθεση του προέδρου η πλήρης ανανέωση του ψηφοδελτίου !

Ο Μακάριος Λαζαρίδης βρίσκεται στην Αθήνα κι όπως φαίνεται θα έρθει στην Καβάλα τέλος της εβδομάδας. Μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε αντιδράσει στις σε βάρος του δηλώσεις. Κι αν αυτό είναι αναμενόμενο σε σχέση με τη ΝΟΔΕ, προκαλεί εντύπωση η στάση του κ. Λαζαρίδη. Δεν λέει τίποτα και για τις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Facebook, υπήρξαν αναρτήσεις φίλων του.

Οι οποίοι εμμέσως πλην σαφώς τον υπερασπίστηκαν.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις στο ράδιο Πρωινή του κ. Ιορδάνη Αγγελιάδη. Ο κ. Αγγελιάδης είναι πρώην στέλεχος της ΝΟΔΕ Καβάλας. Βρίσκεται στο μητρώο στελεχών του κόμματος στον τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ΑΜΘ.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του είναι τα εξής:  «Είμαι φίλος, υπογραμμίζω τη λέξη, με το Μακάριο Λαζαρίδη. Μια σχέση που σφυρηλατήθηκε μέσω της μητέρας του, την οποία γνωρίζουν και οι πέτρες στην Καβάλα.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι διαχρονικός, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης είναι στο χέρι του προέδρου της ΝΔ.

Το θέμα με την επίσκεψη της κ. Κεφαλογιάννη υπερτονίστηκε, μεγεθύνθηκε.

Η πρώην υπουργός ήθελε να κάνει ιδιωτική επίσκεψη. Η κ. Κεφαλογιάννη πρώτα γνωστοποίησε την πρόθεση της στο Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αυτός επειδή ήταν στη Θάσο την παρέπεμψε στον Μακάριο Λαζαρίδη. Από τότε ο κ. Λαζαρίδης αναμίχθηκε στα της ιδιωτικής επίσκεψης.

Αν πραγματικά η ΝΟΔΕ λυπήθηκε τόσο πολύ, υπήρχε κι άλλη δίοδος να παραπονεθεί. Μέσω επίσημων διόδων επαφής που θα έπρεπε να έχει με το κόμμα. Λέω θα έπρεπε να έχει γιατί δεν έχει.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχεται ότι τηλεφωνήθηκε με την κ. Κεφαλογιάννη.  Μέχρι τώρα δεν έχει τηλεφωνήσει κάποιος δημοσιογράφος στον κ. Μακάριο Λαζαρίδη, να ζητηθεί η γνώμη του. Αυτό θα έπρεπε να γίνει.

Ατυχής η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου που καλεί τον Μακάριο Λαζαρίδη να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΝΔ. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις άλλωστε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι πάντα συμμετέχων, συνδιοργανωτής και πρωταγωνιστής.  Στην Καβάλα δεν υπάρχει μόνο ο κ. Λαζαρίδης.

Υπάρχει κι ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο οποίος είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να ενημερώνει και τη ΝΟΔΕ. Δηλαδή η ΝΟΔΕ να μη ζητά ενημέρωση μόνο από τον κ. Λαζαρίδη.

Να ζητά ενημέρωση κι από τον κ. Παναγιωτόπουλο. Από τον βουλευτή του Νομού. Από τα λεγόμενα της ΝΟΔΕ σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενημέρωση (από τον κ. Παναγιωτόπουλο). Όλα αυτά είναι κωμικά. Χάνουμε την σοβαρότητα μας.

Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε σαν ΝΔ και σαν τοπική ΝΔ. Η ΝΟΔΕ Καβάλας έχει να ασχοληθεί με ποιο σοβαρά θέματα και μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει. Το μόνο που κάνει- το λέω από προσωπική εμπειρία- ασχολείται με το Λαζαρίδη και το Μέτιο.  Η δραστηριότητα του κ. Λαζαρίδη είναι θεμιτή.

Αυτό που κάνει χαλάει τη σούπα μερικών. Ταράζει τα νερά. Αυτήν την στιγμή έχουν συσπειρωθεί όλοι, μα όλοι εναντίον του. Εννοώ ενεργοί ή ανενεργοί. Άνθρωποι που έχουν βγει από τους σκελετούς, από τις ντουλάπες. Θέλουν να παίζουν ρόλο. Δεν έχουν καταλάβει ότι πρόθεση του προέδρου της ΝΔ είναι η πλήρης ανανέωση του ψηφοδελτίου. Αυτό είναι και αίτημα του κόσμου. Το λάθος του Μακάριου Λαζαρίδη είναι ότι αγαπά την Καβάλα.

Ότι θέλει να τη βοηθήσει. Αυτό είναι μεγάλο λάθος… Όντως. Αν μπορώ να του καταλογίσω κάτι είναι ότι καταδέχθηκε να ασχοληθεί με την Καβάλα. Για να βγάλει την Καβάλα από την αφάνεια.

Όταν ήρθε στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν συναντήθηκε με τη ΝΟΔΕ. Δε σας έκανε εντύπωση το γεγονός; Στις συνελεύσεις των ΝΟΔΕ που έγιναν στην Αθήνα η δική μας δεν έχει συμμετάσχει. Μάλλον η δική μας ΝΟΔΕ δεν υπολογίζει την ηγεσία του κόμματος…».

 

Διαβάστε επίσης