• 29 Απριλίου 2024,

Απαραίτητα έργα συντήρησης και στο κτίριο που στεγάζει 2ο Λύκειο- 7ο Γυμνάσιο

 Απαραίτητα έργα συντήρησης και στο κτίριο που στεγάζει 2ο Λύκειο- 7ο Γυμνάσιο

Μέσω της συχνότητας του ραδιοφώνου της Πρωινής αναπτύχθηκε το πρωί της Παρασκευής ενδιαφέρον διάλογος που ξεκίνησε από τη διαδικασία αντιμετώπισης μικρών δαπανών στα σχολεία του Δήμου Καβάλας.

Η ίδια συζήτηση επεκτάθηκε σε απαραίτητα έργα  που προγραμματίζονται να γίνουν αλλά πάντως καθυστερούν. Αυτό ισχύει σε διάφορα σχολικά κτίρια του ίδιου Δήμου. Την αρχή έκανε ο Ηλίας Καλανταριδης εξηγώντας την άποψη τη δική του και της παράταξής του για τα χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους σήμερα οι διευθυντές των σχολείων.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος είπε:

«Με όσα δήλωσα στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής δεν υπονοώ καμία έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους εκπαιδευτικούς και δη τους διευθυντές. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε και τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς.

Και εμείς δίναμε τη δυνατότητα στους διευθυντές των σχολείων να διαχειρίζονται χρήματα για τις έκτακτες δαπάνες του κτιρίου του κάθε σχολείου. Αλλά ένας νόμος το 2016 ανέτρεψε τα πάντα. Και εγώ συμφωνώ ότι οι διευθυντές πρέπει να έχουν χρήματα.

Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Εμείς τότε υπακούσαμε στην νέα νομοθεσία και σε ότι μας είπε η οικονομική υπηρεσία του δήμου».

Ο Ηλίας Καλανταριδης απάντησε στην άποψη που διατύπωσε ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου κ. Δημήτρης Λυμπεράκης, ο οποίος υπερασπίστηκε τη διαδικασία να έχουν χρήματα και να τα διαχειρίζονται οι διευθυντές των σχολείων.

Έχει σημασία το ότι δεν αποκλείεται εν τω μεταξύ η νομοθεσία που ανέτρεψε τα δεδομένα το 2016 να έχει τροποποιηθεί. Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρχει η δυνατότητα να έχουν πάλι οι διευθυντές των σχολείων στη διάθεσή τους ένα μικρό ποσό που το διαχειρίζονται οι ίδιοι. Κι αυτό να γίνεται νόμιμα.

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης που μίλησε στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λειτουργικά προβλήματα του 2ου Λυκείου, εξαιτίας των οποίων ουσιαστικά δεν έχει ρεύμα ο όροφος του σχολείου! Μίλησε για εργασίες που υποσχέθηκε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου αλλά δεν έκανε ούτε η προηγούμενη, ούτε η σημερινή.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης που άκουσε τις δηλώσεις του κ.Λυμπεράκη είπε ότι τα πιο πολλά σχολεία του Δήμου Καβάλας βρίσκονται σήμερα στην ίδια άσχημη κατάσταση. Εξήγησε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με δικά του χρήματα τα απαραίτητα έργα.

Κατόπιν τούτου περιμένει τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Επανέλαβε ότι αναμένει την απόφαση ένταξης από την Περιφέρεια ΑΜΘ του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του μεγάλου σχολείου στις Κρηνίδες.

Με τον ίδιο τρόπο θα διορθωθούν –είπε- τα προβλήματα στο 2ο Λύκειο -7ο Γυμνάσιο.

Αν και όπως τόνισε κάποιες επεμβάσεις θα γίνουν άμεσα στο σχολείο. Για την καθυστέρηση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο του Γυμνασίου Λυκείου Κρηνίδων ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι ασκείται συνεχώς πίεση προς τον κ. Μέτιο.

Τελευταίος την ίδια ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε ο συμπολίτης δικηγόρος Νίκος Σιδηρόπουλος, εκπροσωπώντας τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στο κτίριο όπου στεγάζονται 2ο Λύκειο και 7ο Γυμνάσιο.

Θυμήθηκε τι είχε προηγηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο σχολικό κτίριο.

Μία προεργασία που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου επί της οποίας δεν υπήρξε καμία συνέχεια. Το πρόβλημα στο 2ο Λύκειο – 7ο Γυμνάσιο -είπε ο Νίκος Σιδηρόπουλος- είναι διαχρονικό.

Κι επειδή δεν γίνεται τίποτα επί της ουσίας, δεν διορθώνεται κανένα από τα ειδικότερα ζητήματα, δήλωσε ότι οι γονείς είναι για αυτόν τον λόγο δυσαρεστημένοι.

Διαβάστε επίσης