Ο Κώστας Αντωνιάδης μίλησε για τα σημαντικότερα έργα του 2020

 Ο Κώστας Αντωνιάδης μίλησε για τα σημαντικότερα έργα του 2020

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης κάλεσε στο γραφείο του το πρωί της Παρασκευής τους δημοσιογράφους προκειμένου να τους ενημερώσει για αυτά που έγιναν το έτος 2020. Ξεχώρισε και ανέφερε τα σημαντικότερα έργα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Υπενθύμισε ότι την αναλυτική εισήγηση την παρουσίασε πρόσφατα, σε σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών έκρινε σκόπιμο να δώσει και την συνέντευξη τύπου. Ο Κώστας Αντωνιάδης ξεχώρισε και ανέφερε συγκεκριμένα πέντε μεγάλα έργα που δρομολογήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Αναφέρθηκε από την άλλη πλευρά και σε μικρότερης σημασίας παρεμβάσεις όπως τα έργα που έγιναν στο κτίριο του Διοικητηρίου για να το κάνουν πιο όμορφο.

Το γεγονός ότι διατέθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Ανατολικής Θράκης και τους καθαρισμούς ρεμάτων ειδικά στη Θάσο. Έργα που όπως είπε απέδωσαν καθώς παρά τις βροχοπτώσεις το προηγούμενο έτος δεν υπήρξαν καινούργια πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξει ανάδοχος για να συνεχιστεί το έργο καθαρισμού των Τεναγών των Φιλίππων.

Στη βασική του εισήγηση μνημόνευσε τα εξής έργα: Τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου στην επαρχία Νέστου, έργο σημαία όπως είπε για όλη την πεδιάδα της περιοχής. Την εκπόνηση μελέτης για το αρδευτικό δίκτυο, απαραίτητο για τη λειτουργία του φράγματος στην περιοχή Μάρμαρα.

Τα προηγούμενα 5,5 χρόνια δεν προνόησαν να δρομολογηθεί η μελέτη του συγκεκριμένου αρδευτικού δικτύου, σχολίασε.

Ανακοίνωσε ότι υπογράφεται η σύμβαση για το σημαντικό έργο στο κεντρικό λιμάνι που προβλέπει μεταξύ άλλων επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα και μετά από προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένα η Περιφερειακή Ενότητα θα εκπονήσει μελέτες που αφορούν τη διαπλάτυνση του υπήνεμου μόλου στο κεντρικό λιμάνι και την επέκταση των υφιστάμενων δεδομένων όπως επίσης την επέκταση των κρηπιδωμάτων και του μόλου στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας. Αυτό θα γίνει για να ελλιμενίζονται σε αυτό το λιμάνι τα αλιευτικά σκάφη.

Έτσι θα αποχωρήσουν από τον κεντρικό λιμένα της Καβάλας, στον οποίο θα δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για να ελλιμενίζονται σκάφη αναψυχής ή σκάφη ερασιτεχνών αλιέων.

«Έχουμε επικοινωνία με την κοινωνία, την οποία ακούμε» είπε ο κ. Κώστας Αντωνιάδης. Σε ερώτηση για τις μετακινήσεις των μαθητών είπε ότι αυτό που εφαρμόζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι η υφιστάμενη νομοθεσία.

Τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένος προϋπολογισμός για τη δαπάνη των μετακινήσεων των μαθητών αλλά αναζητούνται τρόποι για να διευκολυνθούν και να λυθούν προβληματικές καταστάσεις.

Εξ αυτού του λόγου θα γίνει σύσκεψη τη Δευτέρα με τους προέδρους των δύο ΚΤΕΛ ενώ ήδη από χθες με πρωτοβουλία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας διευκολύνθηκε η μετακίνηση των μαθητών στη δημοτική ενότητα Φιλίππων με ένα επιπλέον δρομολόγιο.

Διαβάστε επίσης