• 7 Μαΐου 2024,

Απαισιόδοξος ο Ν. Χρυσάφης για την αποκατάσταση της Θάσου

 Απαισιόδοξος ο Ν. Χρυσάφης για την αποκατάσταση της Θάσου

Πλάι στο γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βρισκόταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θάσο ο Νίκος Χρυσάφης δημοτικός σύμβουλος του νησιού. Την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νησί λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών πάντως ο κ. Χρυσάφης προέβη σε πολιτική κίνηση, αρνούμενος να ανταλλάξει μαζί του χειραψία εξηγώντας παράλληλα το λόγο.

Στο ερώτημα εάν το ΚΚΕ θα βοηθήσει με τις ενέργειές του τη Θάσο προκειμένου να ορθοποδήσει το δυνατόν συντομότερα, ο κ. Χρυσάφης μας εξήγησε ότι πριν από την επίσκεψη Κουτσούμπα ήδη κατατέθηκε ερώτηση σε επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Η απάντηση ωστόσο που έλαβε ουσιαστικά διαψεύδει τις εξαγγελίες Τσίπρα αφού η αρμόδια επιτροπή διευκρίνισε ότι δε χρηματοδοτεί κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Επίσης, παρά τη σύντομη καταγραφή των ζημιών του νησιού ο κ. Χρυσάφης θύμισε πως ο ΕΛΓΑ έχει αλλάξει μορφή και δε λειτουργεί πλέον βάσει κρατικών κριτηρίων. Γι’ αυτό άλλωστε και το ΚΚΕ ζητά κρατική χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%. Ο κ. Χρυσάφης σύστησε στους συντοπίτες του επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα να συσπειρωθούν γύρω από τον τοπικό αγροτικό σύλλογο με αγωνιστικό προσανατολισμό. Ο Νίκος Χρυσάφης αποφάνθηκε ότι το επικοινωνιακό τρικ της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Θάσο δε θα έχει αποτέλεσμα, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ακόμη και στον κόσμο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δε θέλησε να έρθει σε καμία επαφή με τους πολίτες.

Ο κ. Χρυσάφης άσκησε κριτική και στο δήμαρχο του νησιού για το γεγονός ότι στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές δε συμπεριέλαβε ως θέμα την πλήρη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση του νησιού και τις επιπτώσεις της φωτιάς. Και η όποια συζήτηση πραγματοποιήθηκε, έγινε κατόπιν πιέσεως ομάδας κατοίκων του Πρίνου που ζητούσαν λύση των οξυμένων προβλημάτων τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω της φωτιάς.

Ο Νίκος Χρυσάφης υπογράμμισε ότι το νησί της Θάσου κάηκε εξαιτίας κάποιων πολιτικών επιλογών, αφού οι δασικές εκτάσεις παρέμειναν εγκαταλειμμένες δεκαετίες ολόκληρες. Επομένως, ήταν θέμα χρόνου να προκληθεί μια καταστροφική πυρκαγιά και μάλιστα είναι θέμα χρόνου αυτό να ξανασυμβεί και στο μέλλον. Άρα, κατέληξε με δηλώσεις του ο κ. Χρυσάφης, εξυπηρετούνται συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

Διαβάστε επίσης