• 8 Μαΐου 2024,

Καθαριότητα ακτών και Γαλάζια Σημαία για τη Νέα Καρβάλη

 Καθαριότητα ακτών και Γαλάζια Σημαία για τη Νέα Καρβάλη

Παρά το γεγονός ότι μόλις ολοκληρώθηκε η θερινή περίοδος, η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καβάλας πραγματοποιεί εξόρμηση καθαριότητας των ακτών προκειμένου να μείνουν κατά το δυνατόν καθαρότερες. Η εξόρμηση υλοποιείται με εθελοντές κι εντάσσεται σε γενικότερη δράση της HELMEPA. Το περασμένο Σάββατο καθαρίστηκε τμήμα της ακτής Καλαμίτσας από σύστημα οδηγισμού, την Κυριακή καθαρίστηκε τμήμα της ακτής Περιγιαλίου από το σύλλογο τριτέκνων, ενώ το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του μουσικού σχολείου ανέλαβαν δράση στην ακτή της Ραψάνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξόρμησης όπως αυτό καταρτίστηκε, θα ακολουθήσει καθαρισμός άλλου τμήματος της Καλαμίτσας από τους μαθητές του 25ου δημοτικού σχολείου, ενώ στην καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού μετέχουν και οι μαθητές του σχολείου της δεύτερης ευκαιρίας. Όπως πάντως παρατήρησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ζήσης Μπόνιας η φετινή κατάσταση των ακτών ήταν πολύ καλύτερη από εκείνη προηγούμενων ετών, αφενός διότι η υπηρεσία μεριμνούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν κι αφετέρου διότι οι λουόμενοι μάλλον ήταν προσεκτικότεροι.

Ο συστηματικός καθαρισμός των ακτών αποδεικνύεται πολλαπλώς χρήσιμος διότι βοηθούν και στη διαδικασία εξασφάλισης της Γαλάζιας Σημαίας για κάποια ακτή. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δεν είναι επαρκείς επομένως η βοήθεια των εθελοντών είναι χρήσιμη για την εξασφάλιση της πιστοποίησης. Στόχος του δήμου είναι η κερδίσει μια επιπλέον Γαλάζια Σημαία και η ακτή της Νέας Καρβάλης το 2017.

 

=

 

Διαβάστε επίσης