• 19 Απριλίου 2024,

Απινιδωτής στο κεντρικό λιμάνι στη μνήμη του Τάσου Μεταξά

 Απινιδωτής στο κεντρικό λιμάνι στη μνήμη του Τάσου Μεταξά

Η ώρα εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ακόμη απινιδωτή. Το απόγευμα της Πέμπτης (χθες) στο κεντρικό λιμάνι, στην αίθουσα επιβατών.

Από την πλευρά του Λιμενικού Φυλακίου του Λιμεναρχείου Καβάλας. Πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Καβάλας. Ενέργεια στη μνήμη του αξέχαστου Τάσου Μεταξά. Για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα και να αγοραστεί ο αυτόματος απινιδωτής βοήθησαν κι άλλοι.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Καβάλας, ο Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Καβάλας) κτλ.

Αποφασίστηκε ο απινιδωτής να υπάρχει εντός του Λιμενικού Φυλακίου, το προσωπικό του οποίου θα γνωρίζει να τον χρησιμοποιεί. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας του. Προστασίας του. Πάντως θα υπάρχει σχετική πινακίδα που θα ενημερώνει για τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Καβάλας κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης μνημόνευσε μία ακόμη φορά την αφορμή. Τον αιφνίδιο θάνατο του Τάσου Μεταξά. «Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ» ευχήθηκε για τον απινιδωτή.

Ο Λιμενάρχης Καβάλας Αντιπλοίαρχος Θανάσης Βρύζας υποσχέθηκε ετοιμότητα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. «Θα εκπαιδευτούμε για να μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε» είπε.

Ο Γιάννης Πατρόπουλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναφέρθηκε σε έναν δεύτερο σταθμό ζωής, μετά από τον απινιδωτή που εγκαταστάθηκε και είναι έτοιμος να βοηθήσει (αν χρειαστεί) στην είσοδο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Υπενθύμισε ότι στο κεντρικό λιμάνι υπάρχει πάντα κόσμος, που ταξιδεύει ή περπατά κτλ. Άρα το σημείο είναι απολύτως κατάλληλο. Ταυτόχρονα δήλωσε την ικανοποίηση του που χθες και η ΠΕ Καβάλας εγκατέστησε απινιδωτή στην είσοδο του Διοικητηρίου. Διαπίστωσε ότι ενέργειες και δράσεις αυτού του είδους αλλάζουν την Καβάλα, την αλλάζουν – κατέληξε-  προς το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης