• 26 Απριλίου 2024,

Προσωρινό μπέρδεμα στην αγορά, τι έγινε με «Zara» και «Dust and Cream»

 Προσωρινό μπέρδεμα στην αγορά, τι έγινε με «Zara» και «Dust and Cream»

Σε κατάσταση σύγχυσης ήταν το πρωί της Πέμπτης η αγορά της Καβάλας.

Ναι μεν ίσχυαν νέα και αυστηρότερα μέτρα (σε όλο το Νομό) αλλά ουδείς γνώριζε τι αυτά περιλαμβάνουν.

Στο άνοιγμα της η αγορά κινήθηκε πολύ προσεκτικά, χωρίς καμία συγκεκριμένη ενημέρωση.

Η ενημέρωση υπήρξε προς το μεσημέρι όταν και επιτέλους διευκρινίστηκαν τα μέτρα που ισχύουν και ο τρόπος εξυπηρέτησης καταναλωτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το πρωί δεν λειτούργησε το κατάστημα Zara, περίμενε ενημέρωση για να λειτουργήσει αργότερα χθες (το απόγευμα).

Το δε κατάστημα Dust and Cream επί της οδού Ομονοίας είναι εκτός λειτουργίας από τη Δευτέρα. Η περίπτωση του είναι σαφώς διαφορετική. Λειτουργούσε κανονικά ως το περασμένο Σάββατο αλλά τη Δευτέρα 1/3 δεν άνοιξε. Η πρόσοψη του είναι καλυμμένη με μαύρα μεγάλα χαρτόνια και καμία κίνηση δεν υπάρχει στο εσωτερικό του. Όμορες επιχειρήσεις δηλώνουν έκπληξη και άγνοια για το τι συμβαίνει.

Η απορία στην αγορά της Καβάλας για τον τρόπο λειτουργίας της από χθες το πρωί, ανέκυψε το απόγευμα της Τετάρτης. Μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης. Λόγω του «κόκκινου» στο Ν. Καβάλας οι έμποροι αναζητούσαν ακριβή πληροφόρηση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος το ίδιο. Κανείς δεν μπορούσε να μάθει τίποτα.

Ως που στις 9 το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε η απάντηση για την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) χθες το πρωί. Το πρωί της Πέμπτης η Κ.Υ.Α. δεν υπήρξε έγκαιρα κι έτσι στο άνοιγμα τα μαγαζιά 1) Δεν έκαναν τίποτα ή 2) Έκαναν ότι θεωρούσε σωστό ο κάθε επαγγελματίας.

Η εικόνα των καταστημάτων περίπου ως τις 11 ήταν μικτή. Άλλοι εξυπηρετούσαν εντός καταστήματος, άλλοι στην είσοδο. Γενικά έβλεπες περισσότερο κόσμο στο πεζοδρόμιο κι έτσι πίστευες ότι επανήλθε παντού το click away. Επανήλθε;

Στις 11 χθες το πρωί ο ένας μετά τον άλλον οι έμποροι καταστηματάρχες μάθαιναν τα νέα αφού η περιβόητη Κ.Υ.Α. ήταν πλέον γεγονός. Click in Shop για ένδυση- υπόδηση- βιβλιοπωλεία και Click Away για όλους τους άλλους. Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς (που και για αυτό υπήρξε μπέρδεμα) δεν αλλάζει.

Διαβάστε επίσης