Τροχαίο υλικών με ζημιά στους σηματοδότες στη διασταύρωση Άσπρης Άμμου

 Τροχαίο υλικών με ζημιά στους σηματοδότες στη διασταύρωση Άσπρης Άμμου

Μία περίεργη κατάσταση επικρατούσε το απόγευμα της Τετάρτης στη διασταύρωση της Άσπρης Άμμου. Ένας από τους φωτεινούς σηματοδότες είχε στηριχθεί πρόχειρα στο έδαφος και παρόλα αυτά λειτουργούσε!

Οι περαστικοί και ειδικότερα οι οδηγοί των αυτοκινήτων παρατηρούσαν τη διαφορετική εικόνα. Απορούσαν μιας και δεν γνώριζαν τι είχε προηγηθεί. Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας στον ίδιο κόμβο σημειώθηκε τροχαίο υλικών ζημιών.

Σε αυτό ενεπλάκησαν λεωφορείο και επιβατικό αυτοκίνητο. Ένα από τα δύο οχήματα σε συνέχεια της σύγκρουσης, έπεσε πάνω σε φωτεινούς σηματοδότες. Ουσιαστικά τους κατέστρεψε!

Στο σημείο έσπευσαν γρήγορα εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των σηματοδοτών σε όλο τον κόμβο, προτίμησαν τον σπασμένο και εκτός κολώνας σηματοδότη να τον στερεώσουν προσωρινά και πρόχειρα στο έδαφος.

Με αυτόν τον τρόπο και αυτός λειτουργούσε, κυρίως όμως λειτουργούσαν όλοι οι υπόλοιποι.

Ήταν όντως μία διαφορετική λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών που διήρκεσε λίγες ώρες. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης το συνεργείο επανήλθε αποκαθιστώντας πλήρως τη ζημιά. Η Τροχαία Καβάλας επιλήφθηκε του περιστατικού προκειμένου να γνωστοποιήσει στην υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας τις λεπτομέρειες.

Κι όταν βρεθεί ο υπεύθυνος του συμβάντος είναι πολύ πιθανό να επιβαρυνθεί τη ζημιά που προκλήθηκε στους φωτεινούς σηματοδότες.

Με την ιδιότητα του υπηρεσιακού παράγοντα της ΠΕ Καβάλας, για το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κουνάκος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Η διαχείριση της καθημερινότητας, είναι μια αέναη διαδικασία, που ποτέ δεν μπορείς να πεις πως έχεις τελειώσει. Φτιάχνεις τα πέντε, χαλάνε τα επτά και συνεχώς έχεις κάτι να σε απασχολεί. Από την άλλη, τα έκτακτα συμβάντα στο οδικό δίκτυο.

Όλο και κάποιο ατύχημα θα γίνει. Λες και βάζουν σημάδι, τα φανάρια, τους ιστούς ηλεκτροφωτισμού, τις πινακίδες σήμανσης, τα στηθαία κλπ. Τρέχα να τα προλάβεις, χωρίς προσωπικό και με διαδικασίες βαριές και χρονοβόρες.

Τελικά απορώ πως τα προλαβαίνουμε. Χτες μας παρέσυραν, τον φωτεινό σηματοδότη στην Άσπρη Άμμο. Σήμερα έγινε; Φυσικό το ακούτε….εμ δεν είναι».

Διαβάστε επίσης