• 5 Μαΐου 2024,

Απλές οδηγίες από τον γιατρό Μιχάλη Σωτηρόπουλο

 Απλές οδηγίες από τον γιατρό Μιχάλη Σωτηρόπουλο

Σύμφωνα με τις τελευταίες επικαιροποιημένες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κάθε περιστατικό ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ θεωρείται ΥΠΟΠΤΟ κρούσμα covid-19.
Σε κάθε ιδιωτικό ιατρείο θα εξετάζονται τα ΑΚΡΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον γιατρό. Περιστατικά που δεν τηλεφωνούν και έρχονται ιατρείο (βάση εντολών ΕΟΔΥ) θα πρέπει να αξιολογούνται στην είσοδο του ιατρείου.
Παρακαλώ θερμά για τη δική σας ΑΣΦΑΛΕΙΑ αλλά και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας επικοινωνήστε ΠΡΩΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ με το ιατρείο σε περίπτωση πυρετού, βήχα, δυσκολίας στην αναπνοή, καταρροής ή πονόλαιμου.
Στις ήπιες περιπτώσεις (δεκατική πυρετική κίνηση, ήπιος βήχας, απλό μπούκωμα, γδάρσιμο στο λαιμό, ήπια κλινική εικόνα) ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ για 14 μέρες.
– Χρησιμοποιήστε μόνο παρακεταμόλη 1000 mg (Depon, Panadol, Apotel) ως αντιπυρετικό (όχι algofren, brufen ή άλλα αντιφλεγμονώδη).
– Πιείτε άφθονα ζεστά ροφήματα.
– Αντιμετωπίστε το κάθε σύμπτωμα ξεχωριστά (σιρόπι και πολλά υγρά για βήχα, παρακεταμόλη για πυρετό ή κεφαλαλγία, αποσυμφορητικά σπρέι για το “μπούκωμα”, γαργάρες με αλατόνερο σε πονόλαιμο).
Δεν κινδυνεύετε. Αν βγείτε όμως θα κινδυνέψουν συνάνθρωποί μας.
Αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα (υψηλός πυρετός, αίσθημα δύσπνοιας στο στήθος, επιδεινούμενος βήχας, γενική κακουχία) τηλεφωνήστε στον γιατρό σας ή κατευθυνθείτε στο ειδικό κέντρο Covid 19 (από Δευτέρα θα υπάρχει στην πρωτεύουσα κάθε νομού, θα ενημερωθούμε σε ποιο κτίριο στην Καβάλα).
Τα συμπτώματα αυτά από άτομα υψηλού κινδύνου χρήζουν περαιτέρω αντιμετώπισης στο ειδικό κέντρο covid-19 αφού μιλήσουν πρώτα με τον γιατρό τους τηλεφωνικά.
Για συνταγογραφήσεις επικοινωνήστε με το ιατρείο για συνεννόηση για το πως θα τις παραλάβετε.
Μην επισκέπτεστε ιατρεία άνευ λόγου. Κρατήστε όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου σπίτι.

Είμαι στη διάθεση σας στο 2510830073 και 6944749994 για τυχόν απορίες σας.
Ευχαριστώ για την κατανόηση και τη συνεργασία. Συνεχίζουμε να χαμογελάμε με αισιοδοξία.
Θα παραμείνουμε όλοι υγιείς!

Διαβάστε επίσης