• 6 Μαΐου 2024,

Απλήρωτες κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας αξίας 5,5 εκ ευρώ!

 Απλήρωτες κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας αξίας 5,5 εκ ευρώ!

Αρκετά σύντομη ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τη Δευτέρα το απόγευμα. Έγινε ως συνήθως με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Από τη συνεδρίαση απείχε δεύτερη συνεχόμενη φορά η δημοτική παράταξη του Άρη Βέρρου, η οποία διαμαρτύρεται και θα συνεχίσει να απέχει όσο η διοίκηση του Δήμου δεν αποσύρει την έφεσή της για την υπόθεση του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Το γεγονός ότι μία παράταξη της αντιπολίτευσης απουσίασε από τη συνεδρίαση επηρέασε τη χρονική της διάρκεια. Κι ενώ υπήρχαν ευχές και γενικότερα εορταστικό κλίμα εν όψει των Χριστουγέννων – ειδικά στην έναρξη της συνεδρίασης- πάλι σημειώθηκαν στιγμές έντασης. Κυρίως όταν άσκησε κριτική στη διοίκηση του Δήμου η παράταξη του Μάκη Παπαδοπούλου. Η κριτική αφορούσε και τα θέματα της λειτουργίας των χώρων στάθμευσης και άλλα θέματα επικαιρότητας για το Δήμο Καβάλας. Ο Βαγγέλης Παππάς πρότεινε να περιοριστούν οι δαπάνες για τον στολισμό της Καβάλας και τα χρήματα που θα διατίθενται για αυτόν τον λόγο να χρησιμοποιηθούν για να αγοραστούν tablet για μαθητές. Η πρόταση του Βαγγέλη Παππά έγινε δεκτή. «Αφορά τα χρήματα που δεν δόθηκαν για τις εκδηλώσεις. Η πρόταση για αγορά tablet είναι και του Μάκη Παπαδόπουλου» είπε χθες το πρωί ο κ. Μουριάδης.

Στη συνεδρίαση η κ. Τσανάκα και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ζήτησαν η διοίκηση του Δήμου να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να επανέλθει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη του κ. Βέρρου. Μετά από σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σχολίασε όλα όσα έγιναν από το Δήμο Καβάλας για τις απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας. Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο διάστημα στάλθηκαν επιστολές σε Καβαλιώτες για να πληρώσουν απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας κυρίως των ετών 2016 και 2017. Ο Δήμαρχος είπε απαντώντας στην ερώτηση και στην κριτική που του έγινε υποστήριξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι πολίτες δεν πλήρωσαν αυτές τις κλήσεις καθώς κάποιοι αιρετοί εκείνα τα χρόνια τους υποσχέθηκαν να τη σβήσουν!

Σύμφωνα με τα επιχειρήματα του Θόδωρου Μουριάδη η πρωτοβουλία έπρεπε να παρθεί έτσι κι αλλιώς μετά από έλεγχο του Επιτρόπου και υποβολή σχετικού πορίσματος. Υπόλογοι -είπε ο Δήμαρχος -είναι οι υπάλληλοι και συμπλήρωσε λέγοντας ότι κανείς υπάλληλος υπό αυτές τις συνθήκες δεν βάζει το κεφάλι του στον ντορβά. Οι απλήρωτες κλήσεις των ετών 16 και 17 έχουν αξία 1.000.000 ευρώ περίπου. Οι απλήρωτες κλήσεις από το 2012 και νωρίτερα 2,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Μουριάδη οι απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας μέχρι και το 2017 φτάνουν στο ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Δήμαρχος θύμισε ότι υπάρχει καινούργια δυνατότητα ρύθμισης αυτών των χρεών μέχρι και 120 δόσεις. Στη διάρκεια της συνεδρίασης η συζήτηση έγινε για κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας μόνο. Χθες το πρωί ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι οι κλήσεις είναι και της Τροχαίας (που κι αυτές πληρώνονται στο Δήμο Καβάλας).

Διαβάστε επίσης