• 26 Απριλίου 2024,

Από θαύμα σώθηκε οδηγός φορτηγού στη Θάσο- Διακοπή ρεύματος τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης

 Από θαύμα σώθηκε οδηγός φορτηγού στη Θάσο- Διακοπή ρεύματος τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης

Αρκετά σοβαρό ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη Θάσο, σε δασώδη έκταση κοντά σε λατομείο. Κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού.

Φορτηγό αυτοκίνητο επιχείρησε να αδειάσει χώματα στο προαναφερθέν σημείο σηκώνοντας την ανατροπή του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν φαίνεται να υπολόγισε σωστά, ή δεν είδε τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος. Η καρότσα όπως σηκώθηκε για την ανατροπή των χωμάτων, ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ. Αυτό κόπηκε και ένα μέρος του έπεσε στο έδαφος προκαλώντας πυρκαγιά. Από θαύμα δεν έπαθε το παραμικρό ο οδηγός του φορτηγού.

Τα χώματα που συνέχισαν να πέφτουν στο σημείο όπου ήταν και το καλώδιο αλλά και η φωτιά, την έσβησαν!

Παρόλα αυτά κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Θάσου, η οποία αντιμετώπισε γρήγορα το περιστατικό ενώ σημειώθηκε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή. Όλα αυτά έγιναν περισσότερο γνωστά ως περιστατικό δασικής πυρκαγιάς. Τελικά ήταν κάτι διαφορετικό και σοβαρότερο.

Η έκταση που κάηκε υπολογίζεται μόλις 4 τετραγωνικά μέτρα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω βλάβης στο δίκτυο. Το ρεύμα επανήλθε περίπου τρεις ώρες μετά και σταδιακά στις περιοχές από όπου είχε κοπεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη διαπιστώθηκε σε μία μεγάλη γραμμή ηλεκτροδότησης της πόλης. Στην Αγία Βαρβάρα, πλησίον της οδού Μιαούλη. Χωρίς ρεύμα ήταν περιοχές κοντά στη θάλασσα και όλο το κέντρο της πόλης. Λόγω του ότι αυτά έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης υπήρξε καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας. Εδώ και καιρό- όπως από άλλες προηγούμενες περιπτώσεις είναι γνωστό- για λόγους μάλλον εξοικονόμησης χρημάτων δεν υπάρχει προσωπικό σε ετοιμότητα τα βράδια.

*Για σήμερα Παρασκευή ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας προγραμμάτισε διακοπές ρεύματος ως ακολούθως: 07.30 έως 11.00 στις περιοχές Λυδία, Κρηνίδες, Φίλιπποι, Κρυονέρι, Λιμνιά. 10.00 έως 12.00 Λυδία, η γειτονιά βόρεια και πέριξ του βαπτιστηρίου. 12.00 έως 14.30 Αρδευτικό Λυδίας.

 

Διαβάστε επίσης