Από την Ελευθερούπολη στον Λεύκιππο ο Μαραβέγιας

 Από την Ελευθερούπολη στον Λεύκιππο ο Μαραβέγιας

Ο Λεύκιππος Ξάνθης συνεχίζει να πιστεύει σε ταλαντούχους αθλητές, και έτσι ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον Χρήστο Μαραβέγια.

Ο 20χρονος γκαρντ ξεπήδησε από το εφηβικό τμήμα του Αστέρα Καβάλας, για να συνεχίσει στην αντίστοιχη του ΠΑΟΚ. Την σεζόν 2018-2019 πήρε γεύση από την Basket League με τον Ήφαιστο Λήμνου, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Α2 με την Ελευθερούπολη.

Αναλυτικά :

«Στον Λεύκιππο Ξάνθης ο ταλαντούχος, Xρήστος Μαραβέγιας!

O Λεύκιππος Ορόσημο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον Χρήστο Μαραβέγια! Ο ταλαντούχος αθλητής προέρχεται από δύο αγωνιστικές χρονιές, στη Basket League (2018-19) και στην Α2 (2019-20), κατά τις οποίες αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες. Ο Μαραβέγιας, που γεννήθηκε στις 18/7/2000 και έχει ύψος 1.86, ως παίκτης του Λεύκιππου θα συνεργαστεί εκ νέου με τον άμεσο συνεργάτη του Χρήστου Βαχαρίδη, τον κόουτς Λεωνίδα Μαγιάννη, τον οποίο παλαιότερα είχε προπονητή στο εφηβικό τμήμα του Αστέρα Καβάλας. Με τον συγκεκριμένο σύλλογο, ο νεαρός πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, το 2016 και το 2017. Στον τελικό του 2017, στην νίκη κόντρα στην Ελευθερούπολη, ο Μαραβέγιας ξεχώρισε όντας ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα Καβάλας με 19 πόντους και οδηγώντας έτσι την ομάδα του στην κορυφή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 ο νυν καλαθοσφαιριστής του Λεύκιππου Ορόσημο αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο έπαιξε στον τελικό της ΕΚΑΣΘ απέναντι στον Άρη. Ο “Δικέφαλος” ήταν ο ηττημένος εκείνου του παιχνιδιού, στο οποίο ο Μαραβέγιας είχε θετική παρουσία πετυχαίνοντας 11 πόντους. Την σεζόν 2018-19 ο νεαρός συνέχισε στη Basket League, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ήφαιστο Λήμνου ενώ την αγωνιστική περίοδο 2019-20 αποτέλεσε παίκτης της Ελευθερούπολης στην Α2. Εν όψει της επόμενης σεζόν (2020-21), η “οικογένεια” του Λεύκιππου Ορόσημο εύχεται στον Χρήστο Μαραβέγια υγεία και κάθε επιτυχία με τον σύλλογό μας»!


πηγή:basketa.gr

Διαβάστε επίσης