Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση να κλείσουν οι συνοριακοί σταθμοί στην περιοχή μας

 Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση να κλείσουν οι συνοριακοί σταθμοί στην περιοχή μας

Λίγες ώρες πέρασαν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι υπάρχει σχέδιο για την επανέναρξη του τουρισμού αλλά και την προστασία από πιθανά εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού. Οι μεγαλοστομίες δεν έλειψαν αλλά η κατάσταση παραμένει εντελώς διαφορετική. Για την τουριστική περίοδο υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται καιρό τώρα.

Τελικά τι έχουμε στην πράξη; Ένα σύστημα υγείας που παραμένει πολύ πίσω από τις ανάγκες, εργαζόμενους στην αβεβαιότητα, με τσακισμένα δικαιώματα, στην ανεργία, χωρίς προστασία, αυτοαπασχολούμενους στο χείλος της καταστροφής και συνολικά τον πληθυσμό να αγωνιά για το εισόδημα και την υγεία του.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μοιάζουν χωρίς λογική, είναι αντιφατικές. Επιτρέπονται οι πτήσεις με πληρότητα 100% και μάλιστα όχι με καθολικούς ελέγχους, επιτρέπεται η δίοδος από τους συνοριακούς σταθμούς της Κ. Μακεδονίας αλλά όχι από τα συνοριακά περάσματα στην περιοχή μας. Όλα αυτά προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία.

Σίγουρα πάνω από όλα για εμάς είναι η διασφάλιση της υγείας επισκεπτών, εργαζομένων και κατοίκων γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και της εξασφάλισης του εισοδήματος του λαού. Αλήθεια πώς έγινε προετοιμασία τόσους μήνες; Σε ποια κατεύθυνση;

Γιατί δεν υπάρχει εδώ και καιρό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα συνοριακά περάσματα της περιοχής μας; Γιατί δεν γίνονται συστηματικά τεστ σε τουρίστες εργαζόμενους και συνολικά τον πληθυσμό για τον έλεγχο της διασποράς του ιού; Γιατί δεν έχουν ετοιμαστεί τμήματα στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής που να διενεργούνται οι έλεγχοι των δειγμάτων ώστε να έχουμε πιο γρήγορα τα αποτελέσματα;

Τελικά όμως οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν είναι χωρίς λογική, όλα τα μετράει με τη «λογική» του κόστους οφέλους για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι τουρίστες που έρχονται οδικώς στην περιοχή μας δεν κατευθύνονται στην πλειοψηφία τους σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως αυτοί που έρχονται αεροπορικώς μέσα από tour operators που απ’ ότι φαίνεται μόνο γι’ αυτούς νοιάζεται η κυβέρνηση.

Ο λαός της χώρας μας με την υπεύθυνη στάση του κέρδισε πολύτιμο χρόνο, ώστε  να γίνουν βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Απαιτούμε τώρα μέτρα από την κυβέρνηση:

– άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και στελέχωση κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση αλλά και ο υγειονομικός έλεγχος.

– διενέργεια τεστ σε όλους τους επισκέπτες. Περιοδικά σε όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού.

– ενίσχυση των ΚΥ και των νοσοκομείων της περιοχής για πιο γρήγορα αποτελέσματα των τεστ και κάλυψη όλων των ειδικοτήτων με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού.

– ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό – επισιτισμό και τις μεταφορές.

Άμεσα ο Δήμος να ανακουφίσει τους επαγγελματίες στον τουρισμό – επισιτισμό, τους εργαζόμενους και ανέργους με μείωση των δημοτικών τελών και του κόστους των τραπεζοκαθισμάτων. Να διεκδικήσει γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.

Δελτίο τύπου

2/7/2020

Διαβάστε επίσης