Απο το Grexit στο Gre – invest !!! (Όπως λέμε κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι …)

 Απο το Grexit στο Gre – invest !!!  (Όπως λέμε κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι …)

Στην ομιλία του ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, τόνισε απο την συμπρωτεύουσα οτι η Ελλάδα αλλάζει , βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης , και οτι το Grexit σταδιακά μετατρέπεται σε Gre -invest αφού η Ελλάδα , σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θα γίνει η χώρα των επενδύσεων.

Καταλαβαίνετε οτι για άλλη μια φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε μια χώρα που δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν που ζούμε σήμερα.

Όλα αυτά που είπε απο το βήμα της ΔΕΘ είναι προσδοκίες και στόχοι προκειμένου η χώρα να πάει παρακάτω και οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες να ζήσουν με μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία.

Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την εντύπωση οτι για άλλη μια φορά αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας απέχουν αρκετά απο την δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε σε αυτή την χώρα και θα πρέπει να περάσουν ακόμα  πολλές Διεθνείς Εκθέσεις της Θεσ/νίκης προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο που είμασταν προ κρίσης.

Άλλωστε είναι γνωστό οτι όλα αυτά που έχει υπογράψει ο Τσίπρας θα μας συνοδεύουν αρκετά χρόνια μετά και το τέλος του 3ου (επίσημου) ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ οπότε η ανάφορα του στα εγκαίνια της επόμενης ΔΕΘ χωρίς μνημόνια είναι μάλλον όνειρο θερινής νυκτός.

Τυπικά μπορεί να είναι έτσι γιατί δεν θα τρέχει κανένα πρόγραμμα απο την πλευρά των εταίρων αλλά οι δικές μας φορολογικές υποχρεώσεις δεν θα έχουν αλλάξει καθόλου απέναντι τους.

Με αυτά που έχει υπογράψει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις θα πληρώνουμε ακόμα για πολλά χρόνια.

Καταλαβαίνετε οτι για άλλη μια φορά η προσπάθεια αλλαγής του κλίματος εστιάζει στον ψυχολογικό τομέα των ελλήνων που θα πρέπει να πιστέψουν οτι κάτι γίνεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Θεσ/νίκη λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Μακρόν που ήρθε στην Αθήνα με αρκετούς Γάλλους επιχειρηματίες οι οποίοι υποσχέθηκαν στον έλληνα πρωθυπουργό ένα ντεμαράζ επενδύσεων τους επόμενους μήνες και αναρωτιέμαι πως η χώρα αυτή με τόσο μεγάλη φορολογία θα γίνει ξαφνικά ελκυστική για επενδύσεις.

Κάτι δεν καταλαβαίνουμε εμείς ή αυτοί.

Αυτά τα γνωστά σε όλους πορτοκαλί λαστιχένια κολωνάκια τοποθετήθηκαν και στον παραλιακό κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου για να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων που γινόταν με δυσκολία λόγω των σταθμευμέων αυτοκίνητων που υπήρχανε και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Τα κολωνάκια βέβαια τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι εφικτή η στάθμευση των αυτοκίνητων προς την πλευρά της παραλίας.

Πάντως και στην Πέραμο και στη Νέα Ηρακλείτσα και στο Παληό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που παρουσιάζεται μια μείωση των Βαλκάνιων Τουριστών αφού η εικόντα και στα τρία αυτά τουριστικά μέρη θύμιζε κάτι απο Φθινόπωρο.

Είναι η ώρα της ανασυγκρότησης , η ώρα να κάνουμε ταμείο και να αρχίσουμε σιγά – σιγά να οργανωνόμαστε για το επόμενο καλοκαίρι.

Οι προσδοκίες για ακόμα περισσότερες αφίξεις τουριστών το επόμενο καλοκαίρι έχουν ήδη οδηγήσει αρκετούς ιδιώτες με σπίτια σε αυτά τα μέρη να σκέφτονται διαφορετικά τα επόμενα καλοκαίρι και σίγουρα πιο τουριστικά.

Η μόδα του να βγαίνουμε απο τα σπίτια μας και να τα νοικιάζουμε στους τουρίστες θα συνεχιστεί και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί όλοι βλέπουν ξεκάθαρα οτι εκτός απο τον τουρισμό σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να κάνεις τουλάχιστον υπο αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά να έχετε πάντα το νού σας και τα μάτια σας 54 γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι (παρά τις δηλώσεις του Τσίπρα απο την Θεσ/νίκη) ύπουλοι και πονηροί.

Θέλω τέλος να σας τονίσω για άλλη μια φορά την πολύ καλή θάλασσα αυτής της εποχής που είναι στην κυριολεξία να την πιείς στο ποτήρι.

Τα καλύτερα μπάνια γίνονται τον Σεπτέμβριο.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης