• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Φωτογραφία από την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στην Ελευθερούπολη. Μια εκδήλωση που έγινε αλλά με πολύ λίγο κόσμο. Η φωτογραφία δείχνει στελέχη του κόμματος να περιμένουν την έναρξη της εκδήλωσης ενώ βρίσκονται εκτός αιθούσης.

===============================================================

Δίνουμε πάντα προτεραιότητα στις ειδήσεις και στις πληροφορίες. Εξ αυτού του λόγου θα προσεγγίσουμε τα γεγονότα της ΝΔ και της ΝΟΔΕ Καβάλας (όλα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή) από την πλευρά την ειδησεογραφική. Το βασικό ερώτημα ήταν και παραμένει ίδιο. Θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας ο Μακάριος Λαζαρίδης;

Ρωτήθηκε ευθέως και δεν απάντησε. Απέφυγε. Η παρουσία του στο Νομό Καβάλας την περασμένη Παρασκευή δείχνει ότι οι πιθανότητες για μια βουλευτική υποψηφιότητα υπάρχουν και συνεχώς αυξάνονται. Φαίνεται επίσης ότι η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη. Εννοούμε την δική του απόφαση κι όχι την απόφαση των οργάνων ή του Προέδρου.

Στο μεταξύ έχει αρχίσει να εξοικειώνεται με το νέο περιβάλλον όπως και οι Νεοδημοκράτες του Νομού με αυτόν.  Στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν τον καλωσόρισε όπως τους άλλους (Σταμάτη- Καράογλου), είπε θετικά λόγια για τον Μακάριο Λαζαρίδη. Ειδικότερα τον ανέφερε ως γνώστη των προβλημάτων και των δεδομένων της Καβάλας. Είναι ένας άνθρωπος- συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος- που κατάγεται από την Καβάλα, όπου βρίσκονται τα ενδιαφέροντα του!

Ο κ. Λαζαρίδης λίγη ώρα αργότερα καλωσόρισε στην Καβάλα τους Καράογλου- Σταμάτη. Η τελευταία ερώτηση δημοσιογράφου στην ίδια συνέντευξη τύπου αφορούσε το ψηφοδέλτιο. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος έδειξε να ενοχλείται («για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχεις ερώτηση; είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου) κι έτσι… τα κάστανα από την φωτιά έβγαλαν οι Καράογλου- Σταμάτης. Ο Μακάριος απλά άκουγε.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σταμάτη «… η ΝΔ έχει όργανα διαρκούς κρίσης των στελεχών της. Θα γίνει αξιολόγηση αλλά τον τελικό λόγο τον έχει ο Πρόεδρος. Κανείς δεν πρέπει να βιάζεται». Σύμφωνα με τον κ. Θόδωρο Καράογλου «… όλοι οι ενδιαφερόμενοι, εκτός των εν ενεργεία βουλευτών, θα κριθούν».

Οι απαντήσεις ήταν όλες αληθινές, δηλαδή απόλυτα σύμφωνες με τα όσα ισχύουν διαδικαστικά και ουσιαστικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι επειδή όλοι οι άλλοι θα κριθούν (εκτός από τον Παναγιωτόπουλο), είναι προτιμότερο να σιωπούν αφού πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει του… Τραγάκη!

Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή στην κομματική δραστηριότητα της περασμένης Παρασκευής του πρώην βουλευτή Γιώργου Καλαντζή. Πέρασαν χρόνια, πολλά χρόνια από τότε που ακολούθησε με τόση συνέπεια μια οργανωμένη κομματική εξόρμηση. Συνήθως κινούνταν μόνος γιατί επεδίωκε να ξεχωρίζει απ’ όλους τους άλλους.

Τα δεδομένα στο μεταξύ άλλαξαν κι έτσι σχεδόν υποχρεώθηκε να μπει στη σειρά, να τηρήσει το πρόγραμμα, να μοιράσει φιλοφρονήσεις και αγκαλιές όπως έκαναν όλοι οι άλλοι που ήταν μαζί του. Σχολιάζεται αρνητικά το ότι έφυγε νωρίς από την εκδήλωση της Ελευθερούπολης. Αυτό μάλιστα έγινε την ώρα που ετοιμάζονταν να μιλήσει ο Μακάριος Λαζαρίδης!!!

Σε δύσκολη κομματικά θέση βρίσκεται η ΝΟΔΕ Καβάλας αφού στην εκδήλωση της Παρασκευής η αίθουσα ήταν άδεια. «Πάντα η κινητοποίηση είναι ένα ζητούμενο» είπε την Κυριακή, που ρωτήθηκε σχετικά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εννοούσε ότι εννοούν κι άλλοι, ότι η ΝΟΔΕ ευθύνεται αφού δεν έκανε όλα όσα έπρεπε. Ρόλο φυσικά και παίζει η μέρα και η ώρα του πολιτικού γεγονότος, όπως επίσης και το ότι η ΝΔ ειδικά στην Ελευθερούπολη έχει εσωτερικά προβλήματα που σχετίζονται με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Η οργάνωση είναι σίγουρο ότι εκτέθηκε αφού είχε πολλούς φιλοξενούμενους ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, αλλά το ακροατήριο ήταν άφαντο. Ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε και προφανώς έχει σχέση με κακή εκτίμηση της κατάστασης, με υπερβολική σιγουριά ότι και  χωρίς τηλεφωνικές προσκλήσεις ο κόσμος θα είναι εκεί.

Εν τω μεταξύ η δραστηριότητα της Παρασκευής έγινε αιτία να δούμε όλον τον καλό τον κόσμο που δίκαια ή άδικα θεωρεί ότι έχει δικαίωμα σε μια βουλευτική υποψηφιότητα. Ξεχωρίζουμε την Στέλλα Παπαδοπούλου, η οποία πάλι ακούγεται ότι έχει πιθανότητες να είναι υποψήφια βουλευτής. Ειδικά αν οι θέσεις για τις γυναίκες είναι δύο.

Το Σάββατο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε τη ΝΔ σε εξόρμηση ενημερωτικού χαρακτήρα που έγινε στο Νομό της Κοζάνης. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, ο κόσμος στην Κοζάνη ανταποκρίθηκε. Συμπλήρωσε με νόημα « στην κοινωνία πρέπει να δουλέψουν πολλά στελέχη, δεν αρκούν μόνο οι βουλευτές». Φυσικά και έχει απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς και στη ΝΔ κάποιοι είναι βουλευτές και κάποιοι απέχουν συνειδητά από τη δουλειά στη βάση αφού το «παίζουν» βουλευτές και δη μελλοντικοί.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σήμερα η Φώφη Γεννηματά, κατόπιν τούτου στελέχη κυρίως του τοπικού ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για το ταξίδι στην κοντινή μας συμπρωτεύουσα. Οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΗΣΥ έγιναν 10 κι ο Γιάννης Ραγκούσης ίσως είναι ο πρώτος από αυτούς που θα περιοδεύσει στην ΑΜΘ. Εδώ- στην Καβάλα- υπάρχει πυρήνας υποστηρικτών του.

Τα περισσότερα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ δηλώνουν από τώρα προτίμηση στη Φώφη Γεννηματά. Ξεχωρίζουμε τον Δημήτρη Παπουτσή και τον Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο. Ο Κ. Σιμιτσής μιλά και για τον Δήμαρχο της Αθήνας ενώ ο Λεωνίδας Παππάς συχνά αναφέρει το όνομα του κ. Ανδρουλάκη.

Μιας και μνημονεύσαμε τον Λεωνίδα Παππά. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο δημοτικός σύμβουλος ρωτήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης για τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο περί του διαδόχου του μακαριστού Προκόπιου. Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδα Παππά ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι τέτοιος ώστε να ασχοληθεί με το θέμα. Κατά συνέπεια ο κ. Παππάς εκτιμά ότι αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να απασχολήσει καθόλου τους δημοτικούς συμβούλους.

Χθες στο μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο του Προκόπιου παραβρέθηκε η Δήμαρχος μετά πολλών συνεργατών της. Ήταν επίσης ο Κωστής Σιμιτσής ενώ Μάκης Παπαδόπουλος- Κατερίνα Ιωαννίδου εκπροσώπησαν την παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας».

Με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με τον τίτλο του φεστιβάλ των χρωμάτων, μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη εταιρίας των Αθηνών που ισχυρίστηκε ότι έχει δικαιώματα σε σχέση με αυτό, ο πρώην Δήμαρχος Κ. Σιμιτσής έγραψε στο διαδίκτυο: «Δημιουργήθηκε πρόβλημα χωρίς λόγο. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, που αποφάσισε τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης, τέθηκε το ζήτημα από το μέλος και δικηγόρο Ι. Μούτλια. Η πρόεδρος, κ. Α. Ιωσηφίδου, μας διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση είναι καλυμμένη και έχουν καταβληθεί πνευματικά δικαιώματα. Η απόφαση βγήκε χωρίς τη δική μου ψήφο και του κ. Μούτλια. Κάποιος μας είπε ψέματα».

Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου στη Θάσο ήταν σύντομη. Έγινε την Παρασκευή, από το απόγευμα έως το ίδιο βράδυ. Αφορμή ήταν η συνέλευση του «Διαζώματος» στο νησί αλλά και η ΔΕΘ που εγκαινιάστηκε το Σάββατο.

Ο Δήμος Θάσου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, οι εκπρόσωποι του διατηρούν άριστες σχέσεις και με το σωματείο «Διάζωμα», ειδικότερα με τον επικεφαλής του πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Μπένο. Αργά το βράδυ της Παρασκευής η κ. Κονιόρδου αναχώρησε από τη Θάσο για να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Έκανε μια ενδιάμεση στάση για φαγητό, προτίμησε την πόλη μας κι έτσι εθεάθη στην ταβέρνα «Ωραία Μυτιλήνη».

Συγχαρητήρια στον κ. Τάσο Βογιατζή. Με πολύ πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου ορίστηκε νέος προϊστάμενος στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Καβάλας. Θα διαδεχθεί τον κ. Στράτο Καλπακίδη που μετά από πολυετή και πετυχημένη παρουσία στις υπηρεσίες του Διοικητηρίου, συνταξιοδοτήθηκε.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για νέες μετακινήσεις δικαστικών λειτουργών. Ανάμεσα στα άλλα ο Αντεισαγγελέας Λεωνίδας Μπουτσιαβάρας αποσπάται για 6 μήνες από τη Θεσσαλονίκη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ άρχισε ήδη την τουριστική προβολή για το επόμενο έτος. Ο Κώστας Αντωνιάδης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, βρέθηκε στην έκθεση Tour Natur στην Γερμανία. Η έκθεση έγινε στο Ντίσελντορφ κι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα money-toyrism.gr:  «Η Tour Natur προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση και άλλες δραστηριότητες στη φύση. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Γερμανίας λατρεύει την πεζοπορία και ένας σημαντικός αριθμός Γερμανών τουριστών θέλει να συνδυάζει τις διακοπές με το συγκεκριμένο χόμπι. Εμείς ως Περιφέρεια εντάξαμε στο πρόγραμμά μας και εκθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος, όπως η Tour Natur, για να αναδείξουμε τη μεγάλη δυναμική της Περιφέρειάς μας και των δύο νησιών μας. Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, επιβάλλεται να αναδείξουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού που διαθέτουμε ως προορισμός».

Διαβάστε επίσης