• 19 Απριλίου 2024,

Από το Νέστο στη Λιθουανία ο Τάσος Φραγκούλης που δηλώνει: «Τα έχω παίξει, δεν μπορώ χωρίς μπάλα»

 Από το Νέστο στη Λιθουανία ο Τάσος Φραγκούλης που δηλώνει: «Τα έχω παίξει, δεν μπορώ χωρίς μπάλα»

Μετά τον Μάκη Γιαννίκογλου που πήρε πρόσφατα μεταγραφή στη Λιθουανία για να παίξει στην Σουντούβα, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής από το νομό μας ο Τάσος Φραγκούλης μετακομίζει στην ίδια χώρα.

Συγκεκριμένα ο 25χρονος αμυντικός του Νέστου συμφώνησε με τη Βίλνιους (ομάδα Β`Εθνικής) και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για πρώτη φορά σε ομάδα του εξωτερικού.

Πως προέκυψε η μεταγραφή; Εξηγεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στην Αθλητική Πρωινή σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ερ: Τάσο πως προέκυψε η μεταγραφή σου στη Βίλνιους;

Απ: Προπονητής στη Βίλνιους είναι ο Ρώσος Αντρέι Τσερνίσοφ ο οποίος παλαιότερα αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και μετά ήταν προπονητής στην Σπάρτη. Εκεί ήταν η πρώτη μας γνωριμία.

Μάλιστα ο κ. Τσερνίσοφ που με είχε παίκτη στην Σπάρτη, συνέχεια με ήθελε μαζί του στις ομάδες τις οποίες προπονούσε. Εγώ ήθελα περισσότερο να μείνω στην Ελλάδα, το έψαχνα περισσότερο εδώ.

Αγωνίστηκα στο Νέστο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από τη στιγμή που τώρα η Γ` Εθνική δεν παίζει, μου ήρθε αυτή η πρόταση από τη Βίλνιους η οποία είναι πολύ καλή και θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για πρώτη φορά να παίξω σε ομάδα του εξωτερικού.

Έγινε η πρόταση και συμφώνησα να πάω εκεί.

Ερ: Το πρωτάθλημα της Λιθουανίας είναι σε εξέλιξη;

Απ: Όχι ξεκινάει το Μάρτιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το πρωτάθλημα εκεί διεξάγεται το καλοκαίρι.

Μάλιστα μου είπε ο κ. Τσερνίσοφ ότι είναι μια ομάδα που πάει να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Τι να έκανα; Εδώ είμαστε σε καραντίνα. Έχω να παίξω ποδόσφαιρο 4 μήνες.

Εμπιστεύομαι τον κ. Τσερνίσοφ ενώ και… θέλω να παίξω μπάλα. Στη Χρυσούπολη αυτή την εποχή δεν υπάρχει δράση. Έχω μάθει στον αθλητισμό. Δεν μπορώ χωρίς μπάλα.  Τα έχω… παίξει όλη τη μέρα στο σπίτι.

Ερ: Πότε αναχωρείς για τη Λιθουανία; Ο Νέστος για το όλο θέμα τι λέει;

Απ: Αναχωρώ για τη Λιθουανία την άλλη εβδομάδα. Ευχαριστώ το Νέστο μέσα από την καρδιά μου. Ο Νέστος έχει στείλει και χαρτί όπου δεν θέλει τίποτα από την μεταγραφή. Δεν έχει απαιτήσεις.

Ερ: Είναι πρόκληση για σένα;

Απ: Βεβαίως. Είναι μια εμπειρία, ένα ρίσκο. Θα πάω και όπου βγει. Εδώ είναι δύσκολο άλλο να περιμένω. Δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα επαναρχίσει η κατηγορία.

Ο Τάσος Φραγκούλης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αετό Ερατεινού. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Πανθρακικό και στον Έβρο Σουφλίου, πριν επιστρέψει στο νομό μας για τον ΑΟΚ.

Από τον ΑΟΚ πήγε στο Νέστο Χρυσούπολης και αμέσως μετά στην Σπάρτη πριν επιστρέψει και πάλι στη Χρυσούπολη.

Διαβάστε επίσης