• 19 Μαΐου 2024,

Ξαναρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Θάσου

 Ξαναρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Θάσου

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου κ.Θωμάς Αγγελόπουλος επιβεβαίωσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία οι εμβολιασμοί στη Θάσο ξαναρχίζουν σήμερα. Είχαν σταματήσει για περίπου μία εβδομάδα λόγω έλλειψης ραντεβού.

Πολλοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι η διακοπή της διαδικασίας του εμβολιασμού στη Θάσο οφείλονταν στην έλλειψη εμβολίων. Από σήμερα θα αρχίσει πάλι η διαδικασία των  εμβολιασμών, ανάλογα με τα ραντεβού που θα υπάρχουν. Δεν φαίνεται ότι θα γίνονται πολλά εμβόλια.

Τουλάχιστον στην αρχή και σίγουρα σήμερα θα εμβολιαστούν την δεύτερη δόση όσοι βρίσκονται σε σχετική εκκρεμότητα. Τα εμβόλια για τους σημερινούς εμβολιασμούς επρόκειτο να παραληφθούν χθες.

Στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου της Θάσου έχουν εμβολιαστεί 431 άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο οι 16 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις της Pfizer. Τα δεδομένα του εμβολιασμού στο χερσαίο τμήμα του Νομού Καβάλας είναι διαφορετικά.

Μέχρι και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου είχαν εμβολιαστεί 6.032 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου οι 2.000 είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση. Σε γενικές γραμμές ο εμβολιασμός εξελίσσεται ομαλά στο Νοσοκομείο.

Σταμάτησε προσωρινά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Συνεχίζεται στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Δεν έχει ξεκινήσει καθόλου στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου μάλιστα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών.

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Καβάλας. Δηλαδή στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ.

Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης έκανε νέα εκτίμηση χθες της όλης κατάστασης, δεδομένων των κρουσμάτων στα σχολεία του Νομού Καβάλας. Μεταξύ άλλων στην Πρωινή δήλωσε:

«Ευχόμαστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Θα έχουμε μία μικρή αύξηση κρουσμάτων αλλά πιστεύω ότι δεν θα είχε έχουμε πισωγύρισμα. Κατά την άποψή μου τα δύσκολα πέρασαν. Βλέπω έναν ενθουσιασμό των πολιτών που έρχονται στο Νοσοκομείο και εμβολιάζονται.

Το πρόβλημα στην προώθηση των εμβολίων υπάρχει και από ότι καταλαβαίνω αφορά κυρίως τα νησιά. Όπως π.χ. η Θάσος. Το πρόγραμμα του εμβολιασμού των ελλήνων γνωστό και ως πρόγραμμα «Ελευθερία» πρέπει να πετύχει.

Όσον αφορά τα δύο περιστατικά στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας με τις παρενέργειες που φέρονται να υπήρξαν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, κατά την άποψή μου πρέπει να περιμένουμε λίγο για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Διαβάστε επίσης