Κι αυτή η εθελοντική αιμοδοσία έγινε με μικρή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών

 Κι αυτή η εθελοντική αιμοδοσία έγινε με μικρή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών

Ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας συνέχισε χθες τη συνεργασία του με την ΠΕ Καβάλας.

Βρίσκονταν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο ισόγειο του Διοικητηρίου, για την καθιερωμένη εβδομαδιαία εξόρμηση. Η οποία πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, από το πρωί έως το μεσημέρι. Όπως την προηγούμενη Τετάρτη έτσι και χθες η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν περιορισμένη.

Εξ αυτού του λόγου εξυπηρετήθηκαν και όσοι προσήλθαν χωρίς τα απαραίτητα ραντεβού. Από την αρχή του έτους μέχρι και χθες οι εθελοντές αιμοδότες του Ν. Καβάλας παρουσιάζουν μια κόπωση.

Μια απροθυμία. Δεν δίνουν αίμα όπως θα περίμενε κάποιος.

Ο Σταθμός Αιμοδοσίας και η ΠΕ Καβάλας έκαναν την απαραίτητη προβολή της δράσης αλλά δεν φαίνεται να υπήρξε το αποτέλεσμα που άπαντες περίμεναν. Χθες οι εθελοντές αιμοδότες που έδωσαν αίμα ήταν λιγότεροι από 10.

Εξ αυτού του λόγου υπάρχει μια φανερή απογοήτευση, η οποία δεν πρέπει να επηρεάσει τις εβδομαδιαίες εξορμήσεις. Αυτό φυσικά και δεν αποκλείεται στο τέλος να γίνει. Αν δηλαδή συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, είναι πιθανό να μην συνεχιστούν οι εθελοντικές αιμοδοσίες της Τετάρτης.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες για αίμα στο Νοσοκομείο είναι πάντα μεγάλες. Λόγω δε του κορωνοϊού παραδοσιακοί, σταθεροί εθελοντές αιμοδότες της Καβάλας δεν πηγαίνουν στο Νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.

Χθες επικουρικά στη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας συμμετείχε προσωπικό εθελοντών των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας. Ήταν στο χώρο συνεχώς για κάθε ενδεχόμενο.

Την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ,το πρωί έως το μεσημέρι προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας θα βρίσκεται στην Ελευθερούπολη. Θα υποστηρίξει εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης από τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής.

Σε αυτήν τη διαδικασία εθελοντικής αιμοδοσίας αναμένεται ικανοποιητική προσέλευση. Γενικά οι εθελοντικές αιμοδοσίες εκτός πόλης αλλά εντός Νομού (πολλές φορές και σε χωριά) έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις εθελοντικές αιμοδοσίες μέσα στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης