• 19 Μαΐου 2024,

Τα κλειδιά των καταστημάτων της εστίασης στάλθηκαν στην Αθήνα!

 Τα κλειδιά των καταστημάτων της εστίασης στάλθηκαν στην Αθήνα!

Η κακοκαιρία που αυτό το διάστημα επηρεάζει την Αθήνα, δημιουργώντας το λεκανοπέδιο πολλά προβλήματα, φαίνεται ότι «φρενάρει» προσωρινά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η τελική φάση της διαμαρτυρίας θα γίνονταν αυτές τις ημέρες, όπου κλειδιά επιχειρήσεων εστίασης από όλη την Ελλάδα θα παραδίδονταν συμβολικά και ως διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάτι τέτοιο είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες Τετάρτη αλλά χθες ήταν αδύνατο να συμβεί λόγω της κακοκαιρίας που άλλαξε τα πάντα στην πρωτεύουσα.

Το σωματείο των Καφεζυθοπωλών της Καβάλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών μαζί με το σωματείο Εστιατόρων υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη φάση της διαμαρτυρίας. Συγκεντρώνοντας κλειδιά επιχειρήσεων εστίασης και σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις.

Αυτό έγινε στο κέντρο της πόλης την προηγούμενη εβδομάδα. Περίπου 160 κλειδιά και ισάριθμες υπεύθυνες δηλώσεις στάλθηκαν ήδη στην Αθήνα, στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας.

Οι επικεφαλής των σωματείων στην Καβάλα περίμεναν και περιμένουν ενημέρωση για να συμμετάσχουν στην παράδοση των κλειδιών στο Μέγαρο Μαξίμου, ταξιδεύοντας στην Αθήνα. Το σενάριο για την κορύφωση αυτής της διαμαρτυρίας μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα για τους λόγους που προαναφέραμε.

Χθες ένας ακόμη γιατρός μιλώντας σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό εξήγησε ότι η εστίαση θα επανέλθει σε λειτουργία μόνο μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών! Αυτό που ανέφερε σε εκπομπή χωρίζει την εστίαση σε δύο κατηγορίες.

Στα καταστήματα της Νότιας Ελλάδας που όπως είπε θα λειτουργήσουν τον Απρίλιο και σε αυτά της Βόρειας Ελλάδας που πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσουν τον Μάιο.

Το συγκεκριμένο σενάριο στηρίζεται πολύ στις καιρικές συνθήκες και στην Άνοιξη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο οι επιχειρήσεις εστίασης να επαναλειτουργήσουν με κόσμο στο εσωτερικό τους χώρο.

Θα ξαναλειτουργήσουν λοιπόν μόνο όταν θα μπορούν να φιλοξενούν πελάτες στον εξωτερικό χώρο κάθε καταστήματος.

Στην πόλη της Καβάλας η εστίαση παραμένει σε φάση αναμονής αν και τελικά αυτό που περιμένει είναι την Άνοιξη και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών! Στις μεταξύ τους συζητήσεις οι επαγγελματίες δεν πιστεύουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν νωρίτερα από τον Μάρτιο αλλά και ο Μάρτιος είναι ένα καλό ενδεχόμενο να ανοίξουν πάλι τις επιχειρήσεις τους.

Κι ενώ τα καταστήματά τους είναι κλειστά από τον περασμένο Νοέμβριο, εξυπηρετώντας υπό προϋποθέσεις περαστικούς και μόνο, καινούργια μαγαζιά στο take away Cafe και στην εστίαση γενικότερα προετοιμάζονται στην Καβάλα.

Ο κλάδος δείχνει μία δυναμική, την αναμενόμενη θα μπορούσε να πει κάποιος ακόμη και τώρα που κατά γενική ομολογία βρίσκεται στο χειρότερο του σημείο.

Διαβάστε επίσης